Tzatziki - hvidsløgsdip
| |

Tzatziki

Tzatziki smager bare himmelsk. Den fede, cremede dip med hvidløgssmag er især udbredt i Balkan og i Mellemøsten, hvor det benyttes til alt fra i gyros, i salater og som dyppelse til brød og grøntsager.

Jeg elsker især tzatziki på en sommeraften til masser af grillede grøntsager. Det kan dog også sagtens bruges som dip til grøntsagsstænger og i sandwiches eller til falafler og fladbrød.

Denne opskrift er på en klassisk tzatziki, som består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt.

Hvis du har friske krydderurter i haven eller i vindueskarmen kan du sagtens justere smagen af din tzatziki ved at smide masser af friske, finthakkede krydderurter i. Du kan f.eks. eksperimentere med mynte, dild eller persille. Hvis du ikke ønsker en for intens hvidløgssmag kan du desuden prøve at benytte hvidløgspulver. Ved at benyte hvidløgspulver intensiveres hvidløgen heller ikke, når dippen står på køl og trækker.

Dippen kan typisk holde sig i 3 dage i en tætlukket beholder på køl.

Tzatziki

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 1/2 agurk

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk olivenolie

  • 1 tsk citronsaft

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Start med at skræl agurken og skær den i små terninger. Tilsæt agurkestykkerne i en sigte og drys med lidt salt. Lad agurken trække i et par minutter, inden du presser den godt for at få væsken ud.
  • Hak hvidløggen fint. Tilsæt yoghurt, hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt agurkestykkerne i yoghurtblandingen, og rør det hele godt sammen igen.
  • Lad tzatziki’en trække i køleskabet i et par timer, så smagen kan udvikle sig.
  • Server tzatziki’en som dip til grøntsager, på sandwich eller som tilbehør til græsk mad.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *