Rødbedehummus
Rødbedehummus smager skønt krydret, og så har det en lækker, cremet konsistens. På grund af rødbederne ser det simpelthen så flot ud med sin kraftige og stærke pink farve. Det pynter på enhver ret. Og så bliver denne hummus også lige en tand sundere af, at der kommer godt med rødbede i.
Se opskriften på klassisk hummus her
Jeg serverer rødbedehummus til rugbrødschips, grøntsagsstave, salater, falafler, pita, fladbrød og dip til sandwiches. Jeg laver ofte en stor portion hummus som bare står i køleskabet, så jeg altid har lidt til at peppe maden op med.
Denne opskrift på rødbedehummus er tilmed let at lave. Den kan laves på under 30 minutter. Det som tager længst tid er at koge rødbederne, og det passer sig selv. Hvis du har nogle rødbeder som er ved at nærme sig sidste holdbarhed er det en god ide at lave dem til rødbedehummus. På den måde får du brugt dine madvarer, så de ikke ender som spild – og du får tilmed en rigtig lækker hummus ud af det.
Holdbarhed
Rødbedehummus kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i 3-5 dage. Hummus er ikke fryseegnet.
Rødebedehummus
4
personer10
minutes30
minutesIngredienser
200 g rødbede
1 dåse kikærter, skyllede og drænede
2 spsk tahin
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
0,5 citron, saften
1 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
Vejledning
- Kog dine rødbeder med skræl ca. 20 minutter eller til de er møre.
- Hæld det varme vand fra, og skyld rødbederne med koldt vand. Nu hvor rødbederne er kogte burde du nemt kunne fjerne skrællen – benyt evt en urtekniv.
- Tilsæt herefter alle ingredienser til en minihakker eller en foodprocesser. Blend til det har en ensartet og cremet konsistens.
- Smag til med citron, salt, peber og olivenolie. Hvis hummusen er for fed kan du justere med en smule olie eller vand.
2 Comments