Gulerodspure
Gulerodspure er en lækker og cremet pure, der kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter eller som kan bruges som et alternativ til saucer og dipper. Brug den til en steg, salat, grøntsager eller som spread i en sandwich. Derudover er det en god måde, at få lidt flere grøntsager ind i et måltid på. Og så ser den skøn ud på tallerkenen med sin skønne orange farve.
Gulerodspure smager godt på grund af sin milde og søde smag samt dens cremede konsistens. Den er også rig på vitaminer og antioxidanter, der gør den til en sund ingrediens i ethvert måltid. Gulerødder er en alsidig grøntsag, der kan bruges i mange forskellige retter, og når de pureres, bliver de til en lækker og blød pure.
Prøv også baba ganoush – cremet auberginedip eller muhammara – mellemøstlig peberfrugtdip.
Gulerodspure indeholder primært gulerødder, men du kan tilføje andre ingredienser efter smag og behag. For eksempel kan du tilføje kartofler eller løg for at give pureen mere smag og struktur. Du kan også tilføje krydderier som spidskommen eller koriander for at give mere smag til retten.
For at lave gulerodspure skal du først skrælle og skære gulerødderne i små stykker. Derefter skal du koge gulerødderne i en gryde med vand til de er møre og bløde. Når gulerødderne er kogt, skal du dræne vandet fra og tilsætte smør og mælk. Purér gulerødderne, smørret, olivenolie og lidt kogevand med en stavblender eller i en blender til du har en lækker og cremet pure.
Tilsæt eventuelt lidt krydderurter, hvis du vil have ekstra smag i – prøv f.eks med lidt estragon, timian eller basilikum.
Opbevar gulerodspureen på køl i 4-5 dage i en lufttæt beholder.
Gulerodspure
4
personer10
minutes15
minutesIngredienser
400 g gulerødder, skrællet og skåret i små stykker
1,5 dl kogevand
40 g smør
50 g olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Skræl og skær gulerødderne i små stykker.
- Kog gulerødderne i en gryde med saltet vand i -6-8 minutter til de er møre og bløde.
- Blend gulerødderne med smør, olivenolie og kogevand. Tilsæt mere kogevand eller olivenolie, hvis pureen er for tyk.
- Smag til med salt og peber.