Vafler - hjemmelavede sprøde vafler
| | |

Sprøde vafler

Sprøde, hjemmelavede vafler smager bare himmelsk. Jeg elsker dem både til morgenmad og brunch, til en snack i løbet af dagen eller som dessert. 

Jeg laver mine vafler i et elektronisk vaffeljern. Det er både nemt og sjovt. 

Du kan servere vaflerne med mange forskellige slags toppings, så som marmelade, sirup, flødeskum, flormelis, sukker eller frisk frugt eller bær, så som hindbær, jordbær eller blåbær. Hvis du serverer vafler som dessert kan de også serveres med vaniljeis. 

Du kan justere smagen på din dej ved f.eks. at tilsætte lidt citronskal eller lidt kardemomme. 

Dejen kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, så du kan sagtens lave en stor portion dej, som du kan bage over flere dage, så du altid har friske, sprøde, hjemmelavede vafler. Når vaflerne er bagte kan de holde sig i 3-4 dage på køl, de vil dog miste deres sprødhed.

Se også en skøn opskrift på banankage

Sprøde, hjemmelavede vafler

Antal

12

stk
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 0,5 tsk vailjesukker

  • 2 spsk sukker

  • 0,5 tsk groft salt

  • 2 æg

  • 3 dl kærnemælk

  • 125 g smør, smeltet

  • Smør til stegning

Vejledning

  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør godt.
  • Pisk æg og kærnemælk sammen til en luftig masse og tilsæt det smeltede smør.
  • Bland de tørre og de våde ingredienser sammen.
  • Få varmet dit vaffeljern godt op. Tilsæt lidt smør til vaffeljernet til stegning. 
  • Når vaffeljernet er varmet godt op, så tilsæt en passende mængde dej og luk vaffeljernet og bag vaflen til den er gylden og sprød.
  • Når vaflerne er færdige skal de på en rist. Undgå at stable vaflerne ovenpå hinanden, da det vil danne kondens og gøre de ellers sprøde vafler bløde. 
  • Server de nybagte vafler med det samme mens de stadig er helt sprøde og varme.  

Sprøde, hjemmelavede vafler – den perfekte snack

Sprøde vafler er en delikat og lækker godbid, der kan nydes til enhver tid på dagen. Deres unikke tekstur og smag gør dem til en favorit blandt mange.

En af årsagerne til, at sprøde vafler smager så godt, er på grund af den kombination af ingredienser, som de er lavet af. Vafler er typisk lavet af mel, æg, mælk og smør, og disse ingredienser sammen giver vaflerne et sprødt ydre og et blødt og luftigt indre.

En anden faktor, der bidrager til sprøde vaflers smag og tekstur, er den måde, de tilberedes på. For at opnå en sprød overflade er det vigtigt at have en varm og jævn varme på vaffeljernet, så vaflerne kan steges på begge sider, indtil de er gyldne og sprøde.

Server vaflerne mens de er lune sammen med:

  • Is
  • Marmelade
  • Flormelis
  • Sukker
  • Kanel-sukker
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Hindbær
  • Æble
  • Appelsin

Similar Posts

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *