Hjemmelavet nutella
Jeg knuselsker nutella, og dens lækre kombination af nødder og chokolade. Det er bare supper lækkert både på godt, friskbagt morgenbrød eller til desserter, så som kager, is, jordbær, vafler eller pandekager.
Hasselnøddecremen er let selv at lave, og så er det meget billigere end at købe den originale nutella. Når du laver nutella selv, har du også fuld kontrol over, hvilke ingredienser der kommer i. Du har dermed mulighed for at vælge, en chokolade af høj kvalitet.
Jeg benytter typisk en mørk chokolade, da jeg godt kan lide en kraftig og bitter chokolade smag. Hvis du gerne vil have en mildere version eller laver hasselnøddecremen til børn kan du benytter mælkechokolade, eller halvt mørkt chokolade og halvt mælkechokolade.
Jeg laver altid en god stor portion, så der er rigeligt. Hjemmelavet nutella kan holde sig i ca. 3 uger på køl. Opbevar det i skoldede patentglas.
Hjemmelavet nutella
4
personer30
minutes50
minutesIngredienser
100 g ristede hasselnødder
200g mørk chokolade (70% kakao)
3 dl fløde
50 g smør
En knivspids salt
Vejledning
- Start med at riste hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 140 grader i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er let gyldne og dufter godt.
- Hak chokoladen groft imens nødderne er i ovnen.
- Når nødderne er ristet godt fjernes deres skal. Kom dem f.eks. i et viskestykke og gnid let skallen af.
- Kom nødderne i en minihakker eller foodprocessor og blend det til en blød hasselnøddecreme. Dette tager typisk et par minutter.
- Kom den hakkede chokolade og hasselnøddecremen i en skål.
- Kom fløden i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt nu den varme fløde og smør og salt til skålen med hakket chokolade og hasselnøddecreme.
- Rør godt rundt til du har en ensartet nuttella.
- Smag til med lidt salt.
- Opbevar din hasselnøddecreme på køl i skoldede glas i op til 3 uger.