vodka pasta
|

Vodka pasta

Vodka pasta er en dejlig cremet klassiker fra det italienske køkken, som tilmed er nem at lave. Med masser af parmesan og fløde er det en rigtig smovseret, som falder i de flestes smag. 

Når man laver vodka sauce fordamper vodkaen undervejs, så vodka pasta er stadig en børnevenlig ret. 

Du kan benytte lige den type pasta, som du foretrækker. Jeg laver det typisk med penne, som i den klassiske opskrift på vodka pasta. 

Vodka pasta er nem og hurtig at lave, og derfor er det en dejlig nem aftensmadsret i en travl hverdag. 

Du kan evt servere friskbagt foccacia til. 

Vodka pasta er bedst, når det lige er lavet. Men har du en rest i overskud kan den både gemmes i køleskabet eller fryses ned. Retten kan typisk holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder. 

Prøv også opskriften på en god cacio e pepe pasta

Vodka pasta

Antal

4

personer
Tid i alt

20

minutes
Arbejdstid

15

minutes

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 0,5 dl vodka

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 spsk tomatpure

  • 2 dl piskefløde

  • 1 tsk tørret oregano

  • 50 g. parmesan, fintrevet

  • 500 g. pasta penne

  • olie til stegning

  • salt og peber

  • Friskrevet parmesan og friskhakket persillet til topping

Vejledning

  • Find en pande og sauter løg og hvidløg i et par minutter på middelvarme. Skru lidt op for varmen og tilsæt vodka. Lad vodkaen koge af ved høj varme i ca. 30 sek., men dog ikke så panden koger tør. 
  • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure til panden og lad det simre på lav varme.
  • Kog i mens pastaen i saltet vand til den er al dente. 
  • Tilsæt fløde og oregano til panden med tomatsaucen og rør rundt og kog saucen op igen.
  • Vend pastaen i saucen og tilsæt parmesanen, så pastaretten får en dejlig cremet konsistens. 
  • Smag til med salt og peber, og server straks med friskrevet parmesan og friskhakket persille på toppen. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *