Rababermarmelade
| | | |

Rabarbermarmelade

Hjemmelavet rababermarmelade er bare super lækkert. Rababer marmelade er lækkert på friskbagt brød, boller, croissanter, til pandekager, vafler, kager og tærter. 

Den klassiske rabarbermarmelade er lavet af rababer, sukker, og ofte en lille smule citronsaft for at balancere sødmen med en frisk smag. Hvis du gerne vil have en sødere marmelade kan du evt tilsætte nogle af rababerne med lidt friske jordbær.

Server marmeladen til blåbærpandekager eller sprøde vafler

Hvis du har nogle rabarber i haven, er det perfekt at lave dem om til rabarbermarmelade for at få noget lækkert ud af dem. 

Vælg gerne nogle store, lækre og modne rababer, og fjern eventuelle brune eller tørre dele af stænglerne. 

Jeg kan godt lide konsistensen af rababer i marmelade. Hvis du bedre kan lide en lind marmelade uden klumper af rababer, kan du give din marmelade en hurtig tur med stavblenderen.  

Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden på din marmelade kan du tilsætte atamon. Har du dog planer om at spise marmeladen indenfor kort tid kan du undlade atamonen. 

Når jeg er i gang laver jeg altid en stor portion. Opskriften giver 4 glas. Hvis du ønsker en mindre portion kan du blot halvere opskriften.

Rabarbermarmelade

Antal

4

glas
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 1 kg friske rabarber, skåret i mindre stykker af ca. 1 cm

  • 600 g sukker

  • Saften og skallen fra 1 økologisk citron

  • Atamon (kan udelades)

Vejledning

  • Skyl rabarberne grundigt og skær dem i mindre stykker af 1 cm. Fjern eventuelle seje eller brune ender.
  • Kom de skårne rabarber i en stor gryde sammen med sukkeret, citronsaft og fintrevet citronskal.
  • Varm blandingen op ved middelvarme indtil sukkeret er opløst, og rabarberne begynder at koge.
  • Skru ned for varmen og lad marmeladen simre i ca. 20-30 minutter indtil den er tyk og sirupsagtig. Rør lejlighedsvis i gryden for at forhindre, at marmeladen brænder på.
  • Når marmeladen har den ønskede konsistens, fjernes gryden fra varmen, og marmeladen hældes på skoldede glas og opbevares på køl.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *