Shakshuka
Shakshuka – eller shakshouka som den også hedder – er en skøn krydret, vegetarisk ret, som stammer fra det Nordafrikanske køkken, hvor den typisk serveres som morgenmad. Jeg elsker rettens varme og krydrede smag sammen med de cremede æg.
Retten er mættende og fyldt med velsmag. Den er god både til morgenmad, brunch, frokost og også aftensmad. Kombinationen af krydrede tomater, grøntsager og porcherede æg er god hele døgnet rundt.
Jeg serverer altid lidt brød til shakshuka. Her elsker jeg både pitabrød og naanbrød.
Retten er hurtig og nem at lave og kræver kun få ingredienser. Den kan desuden laves dagen i forvejen, så du kan f.eks. lave den om aftenen, og så er den klar til morgenmadsbordet dagen efter. Hvis du laver retten dagen inden bliver resultatet bedst, hvis du kun laver sovsen, og porcherer æggene dagen efter, så de er friske.
Shakshuka kan typisk holde sig i 3-4 dage på køl.
Prøv også at lave shakshukaens mexicanske fætter huevos rancheros
Shakshuka
4
personer10
minutes25
minutesIngredienser
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. kanel
1 tsk. røget paprika
1/4 tsk. cayenne peber
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
2 røde peberfrugter, i fine tern
1 squash, i fine tern
2-3 dåser hakkde tomater
4 æg
50 g. feta, i fine tern
Olie
Salt og peber
Friske koriander eller persille (kan udelades)
Vejledning
- Kom alle krydderier på en varm, tør pande, og rist dem godt af under omrøring i et minuts tid til det dufter skønt og krydret.
- Skru ned på middelvarme og tilsæt olie, løg og hvidløg, og sauter løgene til de er klare.
- Tilsæt de hakkede tomater og læg låg på. Lad retten simre i 10 minutter.
- Tilsæt peberfrugt og squash og rør rundt. Smag til med salt og peber.
- Lav fire fordybninger i den tykke sovs, og slå herefter de fire æg ud i fordybningerne. Rør gerne lidt af æggeviden ud i retten. Læg låget på, og lad retten simre i ca. 5 minutter til æggene er færdige. Æggeviden skal være fast.
- Drys med feta og koriander eller persille lige inden servering.
Shakshuka – vegetarisk ret til morgen og aften
Shakshuka er en populær og lækker israelsk ret, der er perfekt til både brunch og aftensmad. Den består af en tomatbaseret sauce med pocherede æg, som ofte krydres med spændende krydderier og serveres med brød til at dyppe i saucen.
Efter min mening må shakshuka gerne være godt krydret. Men hvis du ikke er til stærk mad kan du skære ned på eller helt undvære cayennepebren. Du kan dermed selv justere styrken på din shakshuka.
Jeg elsker at toppe min shakshuka med friske koriander, da det giver en frisk smag til retten. Er du ikke til koriander kan du erstatte korianderne med frisk grofthakket persille.
Tomatsaucen må gerne være god fed, og fyldt med smag. Hvis du har god tid, så lad gerne sovsen stå og simre i en rum tid, så den virkelig kan samle smag.
2 Comments