Shakshuka - vegetar mad
| |

Shakshuka

Shakshuka – eller shakshouka som den også hedder – er en skøn krydret, vegetarisk ret, som stammer fra det Nordafrikanske køkken, hvor den typisk serveres som morgenmad. Jeg elsker rettens varme og krydrede smag sammen med de cremede æg. 

Retten er mættende og fyldt med velsmag. Den er god både til morgenmad, brunch, frokost og også aftensmad. Kombinationen af krydrede tomater, grøntsager og porcherede æg er god hele døgnet rundt. 

Efter min mening må shakshuka gerne være godt krydret. Men hvis du ikke er til stærk mad kan du skære ned på eller helt undvære cayennepebren. Du kan dermed selv justere styrken på din shakshuka. 

Jeg serverer altid lidt brød til shakshuka. Her elsker jeg både pitabrød og naanbrød

Jeg elsker at toppe min shakshuka med friske koriander, da det giver en frisk smag til retten. Er du ikke til koriander kan du erstatte korianderne med frisk grofthakket persille.  

Retten er hurtig og nem at lave og kræver kun få ingredienser. Den kan desuden laves dagen i forvejen, så du kan f.eks. lave den om aftenen, og så er den klar til morgenmadsbordet dagen efter. Hvis du laver retten dagen inden bliver resultatet bedst, hvis du kun laver sovsen, og porcherer æggene dagen efter, så de er friske. 

Shakshuka kan typisk holde sig i 3-4 dage på køl. 

Shakshuka

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

25

minutes

Ingredienser

  • 1 tsk. stødt spidskommen

  • 1 tsk. stødt koriander

  • 1 tsk. kanel

  • 1 tsk. røget paprika

  • 1/4 tsk. cayenne peber

  • 2 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 2 røde peberfrugter, i fine tern

  • 1 squash, i fine tern

  • 2-3 dåser hakkde tomater

  • 4 æg

  • 50 g. feta, i fine tern

  • Olie

  • Salt og peber

  • Friske koriander eller persille (kan udelades)

Vejledning

  • Kom alle krydderier på en varm, tør pande, og rist dem godt af under omrøring i et minuts tid til det dufter skønt og krydret.
  • Skru ned på middelvarme og tilsæt olie, løg og hvidløg, og sauter løgene til de er klare.
  • Tilsæt de hakkede tomater og læg låg på. Lad retten simre i 10 minutter. 
  •  Tilsæt peberfrugt og squash og rør rundt. Smag til med salt og peber. 
  • Lav fire fordybninger i den tykke sovs, og slå herefter de fire æg ud i fordybningerne. Rør gerne lidt af æggeviden ud i retten. Læg låget på, og lad retten simre i ca. 5 minutter til æggene er færdige. Æggeviden skal være fast. 
  • Drys med feta og koriander eller persille lige inden servering.  

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.