Spinatpandekager
Spinatpandekager ser med sin flotte grønne farve så fine ud på en tallerken. Det er en sund og velsmagende pandekage, som er perfekt til både snack, frokost og aftensmad.
Spinat er en af de mest nærende grøntsager, der findes. Den er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidantier, og den har også en lav kalorieindhold. Derfor er spinatpandekager den perfekte spise, hvis du ønsker at spise sundt og samtidig få en god mæthed.
Spinatpandekagerne kan du fylde med lige præcis det fyld, du elsker allermest. Jeg elsker at fylde dem med hummus, falafler, syltede rødløg, tabouleh salat og grøntsager. Det giver en god og mættende aftensmad, som bare smager himmelsk samtidig med at det er sundt.
Det her er en klassisk spinatpandekage – men du kan sagtens tilsætte nogle friske krydderurter til dejen for at få pandekagerne lige præcis som du vil have. Prøv f.eks. med lidt hakket dild eller rosmarin.
Prøv at lave disse sunde og velsmagende spinatpandekager, og nyd dem med en god samvittighed!
Spinatpandekager
4
personer30
minutes30
minutesIngredienser
200 g spinat
3 æg
2 dl mel
3 dl mælk
1 tsk salt
Olie til stegning
Vejledning
- Kog spinaten i et par minutter til den er blevet mør. Blend den derefter med en stavblender eller foodprocessor til den er glat.
- Tilsæt æg, mel, mælk og salt til spinaten, og rør det sammen til en pandekagedej.
- Varm en pande op med lidt olie. Tilsæt en lille klat dej til panden, og steg pandekagerne i et par minutter på hver side, indtil de er gyldne.
- Gentag processen, indtil alle pandekagerne er stegt.
- Servér pandekagerne varme, eventuelt med en cremet dressing, falafler, salat og syltede rødløg.
2 Comments