karamel fudge med havsalt
|

Fudge – hjemmelavet karamel med havsalt

Hjemmelavet karamel fudge med havsalt er virkelig noget, som kan få tænderne til at løbe i vand herhjemme. Det er en klassisk konfekt, som smager dejlig sødt, og som er en perfekt sød snack. Det er en favorit blandt både unge og gamle, og så er den endda let at lave derhjemme. 

Karamel fudge er en type sød, blød og cremet karamel, der normalt er lavet med sukker, smør og fløde. Den har en glat og silkeagtig tekstur, der smelter i munden og efterlader en sød smag. Den karamelagtige smag og duften af ​​fudge gør den til en populær dessert til enhver lejlighed – men især i julen er den en klassiker.

En af de største fordele ved fudge er, at det er super nemt at lave og kan tilpasses med forskellige smagsgivere. Udover den klassiske karamel fudge kan du tilføje chokolade, nødder, vanilje, lakridspulver, peanut butter, frugt eller andre smagsgivere, der passer til dine smagsløg.

Opbevar din fudge i en tætlukket beholder i 8-12 dage. Herefter begynder fudgen at blive hård.

Prøv denne lækre karamel med havsalt – du vil helt sikkert elske den.

Elsker du søde sager? Prøv tiramisu eller marengs

Fudge – hjemmelavet karamel med havsalt

Antal

50

stk
Arbejdstid

40

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 1,5 dl fløde

  • 1 dl lys sirup

  • 125 g sukker

  • 1,5 tsk flagesalt

  • 50 g smør, i tern

  • 100 g hvid chokolade, finthakket

Vejledning

  • Kom fløde, sirup, sukker og salt i en tykbundet gryde, og bring massen i kog uden låg ved middelvarme i ca. 30 minutter til massen når 120 grader. Rør rundt  i ny og næ, og brug et sukkertermometer til at følge temperaturen.
  • Når massen når de 120 grader tages gryden af varmen, og smør og chokolade tilsættes. Rør rundt til smør og chokolade er smeltet, og massen har en ensartet konsistens. 
  • Hæld karamelblandingen i et fad på ca.  20×15 cm beklædt med bagepapir. Drys med lidt flagesalt eller havsalt, og lad massen køle helt af på køkkenbordet. 
  • Når massen er kold kan du tage den ud af fadet og skære den i små karameller. 
  • Opbevar din fudge i en tætlukket beholder. 

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *