Raita – agurk og mynte dip
Raita er en indisk yoghurtdip, som er populær som en forfriskende sauce til krydrede retter. Det er en mild, cremet og forfriskende dip, som er nem at lave og kan tilpasses efter smag og præferencer.
Server agurkedippen til spicy indisk dhal eller chana masala
Raita kan laves på forskellige måder, men den grundlæggende ingrediens er yoghurt. Yoghurten blandes med krydderier, urter og forskellige grøntsager efter smag. De mest almindelige ingredienser i raita er agurk, løg og mynte.
Hvis du har græsk yoghurt eller en agurk, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at lave det til raita. Du kan også prøve raitaens græske fætter – tzatziki.
Agurke-mynte saucen er en perfekt ledsager til krydrede indiske retter eller brød så som fladbrød eller naanbrød. Det hjælper med at tæmme den stærke varme fra krydrede retter og bringer en kølig og forfriskende smag til retten.
Prøv denne opskrift og nyd den forfriskende smag!
Raita
4
personer10
minutes10
minutesIngredienser
3 dl græsk yoghurt
0,5 agurk, skrællet og hakket
1 lille løg, hakket
2 spsk. hakket frisk mynte
1/2 tsk. stødt spidskommen
1tsk. flagesalt
Vejledning
- Tilsæt yoghurten i en skål og tilsæt spidskommen og salt. Rør godt rundt.
- Tilsæt agurk, løg og mynte til skålen. Rør forsigtigt rundt, indtil alle ingredienserne er jævnt fordelt.
- Smag til med mere salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.
- Opbevar raita i køleskabet indtil den skal serveres.