raita - indisk agurke mynte dip
| | | | |

Raita – agurk og mynte dip

Raita er en indisk yoghurtdip, som er populær som en forfriskende sauce til krydrede retter. Det er en mild, cremet og forfriskende dip, som er nem at lave og kan tilpasses efter smag og præferencer.

Server agurkedippen til spicy indisk dhal eller chana masala

Raita kan laves på forskellige måder, men den grundlæggende ingrediens er yoghurt. Yoghurten blandes med krydderier, urter og forskellige grøntsager efter smag. De mest almindelige ingredienser i raita er agurk, løg og mynte.

Hvis du har græsk yoghurt eller en agurk, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at lave det til raita. Du kan også prøve raitaens græske fætter – tzatziki.

Agurke-mynte saucen er en perfekt ledsager til krydrede indiske retter eller brød så som fladbrød eller naanbrød. Det hjælper med at tæmme den stærke varme fra krydrede retter og bringer en kølig og forfriskende smag til retten.

Prøv denne opskrift og nyd den forfriskende smag!

Raita

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

10

minutes

Ingredienser

  • 3 dl græsk yoghurt

  • 0,5 agurk, skrællet og hakket

  • 1 lille løg, hakket

  • 2 spsk. hakket frisk mynte

  • 1/2 tsk. stødt spidskommen

  • 1tsk. flagesalt

Vejledning

  • Tilsæt yoghurten i en skål og tilsæt spidskommen og salt. Rør godt rundt.
  • Tilsæt agurk, løg og mynte til skålen. Rør forsigtigt rundt, indtil alle ingredienserne er jævnt fordelt.
  • Smag til med mere salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.
  • Opbevar raita i køleskabet indtil den skal serveres.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *