Kartoffelmos
Kartoffelmos smager bare skønt. Det er en dejlig smovset, fed ret, som kan spises med mange forskellige slags salater, grøntsager og tilbehør.
Prøv at servere din kartoffelmos med ratatouille eller falafler.
Kartoffelmos er også rigtig god restemad. Hvis du har nogle kogte kartofler i køleskabet fra gårsdagens aftensmad, så lav dem om til lækker, cremet mos. Så er restemad slet ikke så kedeligt og trist.
Her får du en meget klassisk opskrift på kartoffelmos med smør og mælk. Du kan dog sagtens variere opskriften en smule, for at gøre den ekstra krydret og lækker.
Prøv f.eks. at erstatte mælken af fløde, eller tilsætte hvidløg eller friske krydderurter, som persille, rosmarin, estragon eller timian. Hvis du skal gøre det ekstra smovset kan du også tilsætte ost, som vil gøre konsistensen ekstra cremet. Prøv f.eks. at røre lidt mozzarella i kartoffelmosen, eller at rive lidt frisk parmesan ud over den.
Kartoffelmos
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
1 kg kartofler, skrællede og i grove tern
75 g smør, i tern
1,5 dl mælk
Salt og peber
Vejledning
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i en gryde med usaltet vand i ca. 20-25 minutter, eller til de er møre – men ikke udkogte. Lun samtidig mælken i en lille kasserolle til det er ca. 50 grader.
- Dræn vandet væk og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en gaffel sammen med smørret.
- Tilsæt derefter den lune mælk, og rør rundt til den er glat. Tilsæt mere mælk og smør, hvis du ønsker en blødere konsistens.
- Smag til med salt og peber efter ønske.