Hjemmelavet koldskål
Ingen dansk sommer uden hjemmelavet koldskål. Her får du en lækker, let og velsmagende opskrift på den danske sommerklassiker, som er elsket af de fleste.
Server din koldskål med kammrjunker og friske jordbær.
Koldskål har en sød og syrlig smag med en let konsistens. Den er forfriskende og perfekt til en varm sommerdag. Kombinationen af syrligheden fra citronsaften og sødmen fra sukkeret gør koldkål til en populær dessert og drik.
Koldskål kan nydes som dessert eller drik, men er også en populær følgesvend til f.eks. jordbær eller kammerjunkere. Den kan også bruges som topping på pandekager eller som ingrediens i kager eller tærter.
Retten er en dansk specialitet, der stammer fra landbrugets tradition for at bruge opskummet mælk fra køerne til at lave dessert. Traditionen stammer tilbage fra 1800-tallet, og koldkål blev oprindeligt lavet med skyr og surmælk. Senere blev citronsaft, sukker og vanilje tilsat for at give koldkål sin karakteristiske smag.
Er du på jagt efter sommermad? Prøv også kold gazpacho eller grillet aubergine.
Hjemmelavet koldskål
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
1 liter kærnemælk
1 1/2 dl fløde
1 1/2 dl sukker
1/2 citron, saften herfra
1 tsk. vaniljesukker
Vejledning
- Pisk fløden til skum i en skål.
- Tilsæt kærnemælk, sukker, citronsaft og vaniljesukker i skålen, og rør det sammen.
- Stil koldkålen på køl i mindst en time inden servering, så smagen kan nå at sætte sig.