Tomatlasagne
Den her vegetariske tomatlasagne er bare så lækker og smagfuld. Den er lavet med friske tomater, soltørrede tomater og en tomat-baseret sauce. Tomaterne og saucen simrer sammen med løg, hvidløg og krydderier, og det giver både sødme og syrlighed til retten.
Den vegetariske tomatlasagne indeholder en osteblanding af ricotta eller hytteost, frisk mozzarella og parmesan. Den lækre osteblanding gør at retten bliver dejlig cremet og smovset.
Hvis du ønsker en ekstra cremet lasagne, kan du tilsætte en lille smule fløde til ricotta-blandingen.
Lasagnepladerne lægges lagvis, som vi kender det fra lasagne, med tomatfyldet og osteblandingen. Retten bages herefter i ovnen, indtil den bliver gylden og boblende.
Reten kan sagtens spises som en selvstændig rte, men du kan også servere en frisk grøn salat til, såsom panzanella – italiensk brødsalat med tomater, og friskbagt brød, såsom baguette.
Er du også vild med lasagne? Prøv også vegetarisk svampelasagne
Tomatlasagne
4
personer55
minutesIngredienser
12 lasagneplader
500 g friske tomater (gerne blandede sorter som blommetomater og almindelige tomater)
100 g soltørrede tomater i olie, hakkede
2 løg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 spsk tomatpuré
1 tsk sukker (valgfrit)
2 tsk tørret oregano
Frisk basilikum (en håndfuld, finthakket)
250 g ricotta eller hytteost
150 g frisk mozzarella, skåret i skiver
50 g friskrevet parmesanost
Salt og peber
Vejledning
- Varm olivenolien op i en stor gryde, og sautér de finthakkede løg ved middel varme, indtil de er bløde og gennemsigtige (ca. 3-4 minutter). Tilsæt hvidløg og de hakkede soltørrede tomater, og steg i yderligere 2 minutter så der dufter skønt af hvidløg.
- Hak de friske tomater groft og kom dem i gryden sammen med de hakkede dåsetomater og tomatpuré. Tilsæt sukker (valgfrit, for at balancere syrligheden), tørret oregano, salt og peber. Lad saucen simre i 15-20 minutter, indtil den tykner, og tomaterne er helt kogt ud.
- I en skål blandes ricotta eller hytteost med lidt salt og peber. Forbered også mozzarellaen og parmesanen, så de er klar til at blive brugt.
- Forvarm ovnen til 180°C. I et ildfast fad (ca. 20×30 cm) lægges et lag tomatsauce i bunden. Læg derefter et lag lasagneplader, derefter et lag ricotta eller hytteost, og drys med mozzarella og parmesan. Gentag lagene, indtil du har brugt alle ingredienserne, og slut af med et lag tomatsauce og rigeligt med mozzarella og parmesan på toppen.
- Dæk fadet med stanniol, og bag lasagnen i ovnen i 25 minutter. Fjern stanniolen, og bag videre i 15-20 minutter, indtil osten på toppen er smeltet og gylden.
- Lad lasagnen hvile i 5 minutter inden du skærer den ud, så lagene sætter sig. Pynt med friskhakket basilikum, og server evt. med en frisk grøn salat og et stykke sprødt brød.