panzanella - italiensk brødsalat
| | | | |

Panzanella – Italiensk brødsalat med tomater

Panzanella er lækker tomat- og brød-baseret salat, der stammer fra Toscana i Italien. Salaten er kendt for sin enkle og rustikke smag og er populær i sommermånederne, hvor tomater er i sæson, og har en dejlig sødme.

Panzanella salaten blev i sin tid lavet af italienerne, som en populær måde at bruge rester af daggammelt brød på. Traditionelt blev brødet blødt op i vand og blandet med tomater, løg og olivenolie for at skabe en simpel og velsmagende salat. I dag er salaten stadig en populær klassiker, hvis du har noget daggammelt brød, som ikke skal gå til spilde. Det er altså en god ret, hvis du vil undgå madspild. 

Panzanella salaten smager skønt takket være sin enkle kombination af friske, lækre råvarer – søde tomater, saftigt brød og aromatisk olivenolie. Brødet absorberer smagen af tomater og olivenolie, mens den friske basilikum tilføjer en frisk og krydret smag.

Elsker du italienske salater? Prøv også en caprese salat. 

Panzanella salat indeholder hovedsageligt tomater og brød. Derudover indeholder salaten også løg og basilikum. Dressingen består af en simpel blanding af olivenolie, eddike og salt. Salaten kan også tilpasses med andre ingredienser som burrata, mozzarella, kapers, oliven og feta for at tilføje mere smag og variation.

Salaten er let og hurtigt at lave, og perfekt som en frokost på en sommerdag eller en grillaften. 

Spis salaten med foccaciabrød eller baguette og gazpacho

Panzanella – Italiensk brødsalat med tomater

Antal

4

personer
Arbejdstid

5

minutes
tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 4 skiver daggammelt surdejsbrød, skåret i store tern

  • 4 store modne tomater, skåret i store tern

  • 1 rødløg, skåret i skiver

  • 1 håndfuld frisk basilikum, groft hakket

  • 3 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. rødvinseddike

  • Salt og friskkværnet sort peber

Vejledning

  • Skær brødet i tern og læg det i en stor skål.
  • Tilsæt tomater, rødløg og basilikum til skålen og bland forsigtigt.
  • Bland olivenolie, eddike, salt og peber i en lille skål. Rør godt rundt og hæld dressingen over salaten.
  • Lad salaten trække i mindst 15 minutter til brødet er blødt op og smagen har blandet sig godt sammen.

Similar Posts

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *