Svampelasagne
Lasagne er bare en klassiker. Det er både nemt og hurtigt at lave, og en dejlig smovset ret. Her får du en skøn opskrift på vegetarisk svampelasagne med et miks af forskellige svampe, som giver lasagnen den skønneste umami-smag.
Jeg benytter typisk forskellige svampe, såsom champignoner, shiitake, karl-johan, kantareller eller portobello. Du kan både kombinere dem eller benytte din favorit svamp. Disse svampe sauteres med løg, hvidløg og friske krydderurter. Det giver en dyb umami smag. Herefter kommes de sauterede svampe i lag med lasagneplader og en cremet bechamelsauce, og toppes med masser af ost.
Server gerne noget godt brød, såsom baguette eller focaccia, og en let salat, såsom italiensk panzanella salat eller caprese salat – italiensk tomatsalat med mozzarella, til din svampelasagne.
Prøv også spinatlasagne eller moussaka.
Svampelasagne
4
personer20
minutes55
minutesIngredienser
250 g lasagneplader
500 g forskellige svampe (f.eks. champignon, shiitake, karl-johan, portobello), skåret i skiver
2 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
1 håndfuld friske krydderurter (f.eks. timian, rosmarin, persille), finthakket
500 ml mælk
50 g smør
50 g mel
200 g revet parmesanost
Salt og peber
Vejledning
- Forberedelse af svampeblandingen
- Varm olivenolie op i en stor pande eller gryde over medium varme.
- Tilsæt løg og hvidløg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilføj svampe til panden og steg indtil de er let brune og begynder at blive bløde.
- Tilsæt de friske krydderurter og krydr med salt og peber. Rør godt sammen og lad det simre i et par minutter. Tag panden af varmen og sæt til side.
- Forberedelse af bechamelsauce
- I en separat gryde smeltes smør over medium varme.
- Tilsæt mel og rør konstant i et par minutter, indtil det danner en tyk pasta.
- Tilsæt gradvist mælk under omrøring for at undgå klumper. Fortsæt med at røre, indtil saucen begynder at tykne.
- Tilsæt halvdelen af den revne parmesanost og rør indtil den er smeltet og saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
- Samling af lasagnen
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Smør et stort ovnfast fad og læg et lag af svampe og bechamel i bunden. Fordel lasagneplader i et lag over svampene og bechamelsaucen.
- Gentag lagene med de resterende lasagneplader, svampeblanding og bechamelsauce.
- Drys den resterende revne parmesanost over toppen af lasagnen.
- Bagning af lasagnen
- Dæk lasagnen løst med aluminiumsfolie og bag den i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter.
- Fjern folien og bag lasagnen i yderligere 5 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun og boblende.
- Tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter, inden den skæres og serveres.
2 Comments