baguette - fransk flute
|

Sprøde, franske baguettes

Baguette – det lange, sprøde franske brød, der er kendt over hele verden for sin dejlige smag, sin bløde, luftige krumme og sin sprøde skorpe. Baguette er en vigtig del af fransk kultur og har været en fast del af det franske køkken i århundreder. 

Brødet er lavet af simpel dej, som består af hvedemel, vand, gær og salt. Brødet er bagt ved høje temperaturer, hvilket giver den sprøde skorpe og bløde indre tekstur.

Baguette er et alsidigt brød, som både kan bruges som tilbehør til hovedretten eller til lækre, sprøde sandwiches. Brødet kan også bruges til at lave crostini til en antipasti-bord, eller det kan skæres i små skiver og bagt i ovnen til en lækker bruschetta.

Server baguette til en lækker cremet suppe – prøv f.eks. løgsuppe, tomatsuppe eller jordskokkesuppe

Baguette indeholder kun få ingredienser, herunder hvedemel, vand, gær og salt. Nogle bagerier tilføjer hævemidler eller andre tilsætningsstoffer for at forbedre brødets tekstur og smag, men de grundlæggende ingredienser er de samme.

Brødet er fryseegnet. Du kan derfor sagtens lave en ekstra stor portion, så du altid har lækkert, hjemmebagt baguette klar. Du skal blot bage brødene og derefter fryse dem ned. Så skal du blot lade brødene tø op, og evt. bage dem kort i ovnen til de er lune, så er de klar. 

Elsker du madbrød? Prøv disse hjemmelavede pitabrød eller dette smagfulde krydrede naanbrød.

Sprøde, franske baguettes

Antal

3

baguettes
Arbejdstid

1

hour 
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 2,5 dl vand, stuetemperatur

  • 30 g gær

  • 325 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

Vejledning

  • Opløs gæren i lunkent vand.
  • Find en stor skål – evt. den fra røremaskinen – og tilsæt mel, salt og sukker. Hæld gærvandet heri.
  • Ælt først dejen ved lav hastighed i 3 minutter. Skru derefter op på middel hastighed, så dejen bliver rørt godt i 10 minutter till den er glat og elastisk. 
  • Del dejen i tre stykker, og dæk dem med film og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Rul hver dej til et aflangt brød, og kom alle tre brød på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær små snit i brødene på skrå med en lille, skarp kniv. 
  • Kom en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad brødene hæve i 45 minutter. 
  • Forvarm ovnen til 250 grader over undervarme. Sæt en bradepande ind i unden af ovnen med 2 dl vand. 
  • Fjern den dybe bradepande, og stil bagepladen med dine baguettes ind i midten af ovnen i 12-15 minutter.
  • Skru herefter ned på 180 grader, og bag i yderligere 8 minutter til brødene er gyldne. De sidste 5 minutter skal du åbne lågen et par gange undervejs, for at lukke noget af dampen fra vandet ud, så du på den måde får en helt skarp skorpe.    
  • Lad brødene køle af på en bagerist, og server dem lune. 

Similar Posts

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *