Mango nice cream
Lækker cremet nice cream med en sød, skøn, tropisk smag af mango – mums! Denne is er nem at lave, og perfekt til en sommerdag.
Mango nice cream er en lækker og sund dessert, som kan nydes uden dårlig samvittighed. Nice cream er en is, som er lavet på en base af bananer i stedet for mælkeprodukter. Her kan du sagtens benytte bananer, som er begyndt at få brune pletter, som du ikke ellers ville få spist. På den måde formindsker du også dit madspild. Bananerne har en dejlig sød smag, som tilføjer en naturlig sødme til isen.
Elsker du søde sager? Prøv også amerikanske brownies
Denne type is er blevet populær blandt dem med veganske og plantebaserede kostvaner, men er også en god mulighed for dem, der ønsker en sundere dessert.
Hjemmelavet nice cream kan spises som dessert eller en sund snack. Den kan serveres som den er eller med toppings som friske bær, kokosflager, mynte, ganola eller hakkede nødder. Mango nice cream kan også bruges som en base i smoothies og andre desserter.
Isen tager kun 10 minutter at bikse sammen, og så har du en skøn og velsmagende dessert.
Mango nice cream
4
personer10
minutes10
minutesIngredienser
400 g mango, frosne og i tern
300 g bananer, frosne og i tern
1 dl græsk yoghurt
0,5 lime, saften herfra og evt. lidt fintrevet skal
1 spsk honning eller agavesirup (valgfrit)
Vejledning
- Tag mango og banan ud af fryseren 5 minutter inden det skal blendes. Tilsæt de frosne bananskiver og mangotern i en foodprocessor eller blender sammen med yoghurt, limesaft og honning. Blend indtil det er glat og cremet. Stop maskinen et par gange for at skrabe siderne ned med en spatel.
- Kom isen over i skåle og kom lidt fintrevet limeskal på. Server straks evt med lidt topping så som kokos, friske bær, granola, mynte eller hakkede nødder.
5 Comments