tomatsuppe med stegte peberfrugter
| |

Tomatsuppe med stegte peberfrugter

Den her tomatsuppe med stegte peberfrugter er bare en super lækker sag til de kolde efterårs- og vinterdage. Tomaterne giver en frisk og let syrlig smag, mens de stegte peberfrugter giver en let røget og pikant smag. 

Tomatsuppe laves traditionelt af friske tomater eller dåsetomater, løg, hvidløg, bouillon og forskellige krydderier. I denne opskrift bruges også stegte peberfrugter, som tilføjer en ekstra dimension til suppens smag. 

Peberfrugterne ristes i ovnen for at opnå en karamelliseret og let røget smag. Suppen kan desuden tilsættes fløde eller kokosmælk for en cremet konsistens, og der toppes med friske krydderurter som basilikum eller persille.

Suppen kan serveres sammen med sprødt brød som f.eks. focaccia eller baguette

Hvis du vil tilføje lidt varme til din tomatsuppe med stegte peberfrugter, kan du tilsætte en knivspids chiliflager eller frisk chili.

Suppen kan fryses ned, hvis du laver en stor portion, og den holder sig godt i køleskabet i op til 3 dage.

Elsker du også suppe? Prøv græskarsuppe med ingefær eller broccoli cheddar suppe

Tomatsuppe med stegte peberfrugter

Antal

4

personer
Tid

35

minutes

Ingredienser

  • 1 kg friske tomater (blandet blommetomater og almindelige tomater)

  • 3 store røde peberfrugter

  • 1 stort løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 2 spsk olivenolie

  • 7 dl grøntsagsbouillon

  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)

  • 1 tsk sukker (valgfrit)

  • 1 tsk tørret oregano

  • Frisk basilikum eller persille til pynt

  • 2 dl fløde (valgfrit)

  • Salt og peber

  • Evt. creme fraiche, ristede kikærter, persille eller revet parmesan til topping

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C. Skær peberfrugterne i halve og fjern kernerne. Placer dem på en bageplade med skindsiden opad, og dryp med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil skindet er sort og bobler. Tag peberfrugterne ud af ovnen, og læg dem i en skål dækket med plastfolie i 10 minutter. Herefter kan skindet nemt trækkes af. Hak de skrællede peberfrugter groft.
  • Varm olivenolien op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt de finthakkede løg, og sauter dem i 4-5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1-2 minutter.
  • Hak de friske tomater groft, og kom dem i gryden sammen med dåsetomaterne. Tilsæt de stegte peberfrugter, sukker, tørret oregano og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre ved lav varme i 20-25 minutter indtil tomaterne er helt kogt ud.
  • Hak de friske tomater groft, og kom dem i gryden sammen med dåsetomaterne. Tilsæt de stegte peberfrugter, sukker, tørret oregano og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre ved lav varme i 20-25 minutter, indtil tomaterne er helt kogt ud.
  • Hvis du ønsker en cremet suppe, kan du tilsætte fløden og røre den godt ind i suppen. Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med frisk basilikum eller persille. Top med creme fraiche, ricotta eller revet parmesan. Server med sprødt brød ved siden af.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *