Syltede kirsebær – hjemmelavet kirsebærsauce
Syltede kirsebær smager bare så skønt, og er den perfekte blanding mellem sødt og syrligt. Hjemmelavet kirsebærsauce er den perfekte tilføjelse til mange desserter, og er et must have til julens ris a la mande. Den hjemmelavede version smager så meget bedre end det man kan købe i butikkerne. Især når den er lavet på lækre, modne, danske kirsebær.
Kirsebærsauce er også lækker til vaniljeis, frugttærte, chokoladekage, chokolademousse, pandekager, vafler og til et ostebord. De kan også nydes som en lækker snack eller til at pifte cocktails og drikkevarer op.
Det er nemt at sylte kirsebær selv, og det kræver kun få ingredienser.
Vil du gerne lære mere om at sylte, så læs den store sylteguide her.
Hvis du har et kirsebærtræ hjemme i haven, er det perfekt at sylte nogle kirsebær, for at få dem alle spist. Det er en god måde at mindske madspild på, så kirsebærrene ikke ender med at gå til spilde.
Hvis du laver dine syltede kirsebær kort forinden de skal indtages, kan du undlade at benytte atamon. Atamonen er med til at forlænge holdbarheden på dine kirsebær. Med atamon i, kan dine syltede kirsebær holde sig i op til 1 år, hvilket gør dem til en fremragende måde at bevare og nyde kirsebærårets friske smag hele året rundt.
Jeg laver altid en kæmpe portion, så har jeg rigeligt til over julen og til diverse desserter og osteborde. Den store portion fordeles ud i mange mindre patentglas, som er skoldede, og opbevares køligt og tørt.
Bliv klar til julens glæder med hjemmelavet gløgg og hjemmebagte pebernødder
Syltede kirsebær – hjemmelavet kirsebærsauce
4
glas1
hourIngredienser
1000 g friske kirsebær
300 g sukker
500 ml vand
2 spsk citronsaft
2 tsk vaniljeekstrakt
2 tsk flydende atamon
Vejledning
- Start med at forberede kirsebærrene ved at vaske dem omhyggeligt og fjerne stenene.
- I en gryde kombineres sukker, vand, citronsaft og vaniljeekstrakt. Varm blandingen op over middelvarme, rør godt, indtil sukkeret er opløst, og det begynder at koge svagt. Tilsæt herefter den flydende atamon til blandingen.
- Tilsæt kirsebærrene i den kogende sukkerlage og kog i ca. 2-3 minutter, indtil kirsebærrene bliver bløde og saftige.
- Fjern gryden fra varmen og lad kirsebærrene køle af ved stuetemperatur.
- Når kirsebærrene er afkølet, kan de hældes i skoldede patentglas med låg, og sukkerlagen kan hældes over dem.
- Luk glassene tæt med låg og opbevar dem i køleskabet i op til flere måneder.
Blive klar til julens glæder med hjemmelavet gløgg og hjemmebagte pebernødder
One Comment