bagte rodfrugter
| |

Bagte rodfrugter

Efteråret og vinteren er lig med bagte rodfrugter. 

Bagte rodfrugter kan nydes året rundt, men de er særligt passende i efterårs- og vintersæsonen, når rodfrugterne er i sæson. Rodfrugter i ovnen er let og hurtigt at lave, og så smager det så skønt og er super mættende. 

Du kan bruge alle forskellige slags rodfrugter, så som gulerødder, rødbeder, pastinakker og persillerødder. Hvis du bruger nogle forskellige slags rodfrugter, får du også et skønt farvespil. 

Rodfrugterne skal bages i en god olivenolie, og tilsættes salt, friskkværnet peber og eventuelt andre krydderier eller krydderurter, såsom rosmarin eller timian. Hvidløg eller et drys citronsaft kan også give ekstra dybde.

Hvis du har nogle rester af bagte rodfrugter, er de også lækre kolde og kan bruges i salater dagen efter.

Er du vild med grøntsager? Prøv også  smørstegt rosenkål eller paneret blomkål

Bagte rodfrugter

Antal

4

personer
Tid

45

minutes

Ingredienser

  • 4 store gulerødder

  • 4 pastinakker

  • 3 rødbeder

  • 3 persillerødder

  • 3-4 spsk olivenolie

  • 3 fed hvidløg (valgfrit)

  • Frisk rosmarin eller timian (ca. 1-2 spsk)

  • Salt og friskkværnet peber

  • Saften af ½ citron (valgfrit)

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C (varmluft). Skræl alle rodfrugterne og skær dem i nogenlunde ensartede stykker, så de bliver færdige på samme tid. Skær dem i mundrette stykker – ikke for små, da de ellers kan blive tørre, men heller ikke for store, så de tager for lang tid at bage.
  • Fordel rodfrugterne jævnt på en stor bageplade. Hvis du har mange rodfrugter, kan du bruge to plader, så de ikke ligger oven på hinanden, hvilket kan gøre dem mindre sprøde.
  • Hæld olivenolie over rodfrugterne, og brug dine hænder eller en spatel til at sikre, at alle stykker er dækket jævnt. Drys med salt, peber og friskhakkede krydderurter som rosmarin eller timian. Hvis du bruger hvidløg, kan du hakke feddene groft og tilføje dem.
  • Sæt rodfrugterne i den forvarmede ovn og bag dem i cirka 35-45 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde i kanterne. Vend dem halvvejs igennem bagetiden, så de bliver jævnt tilberedt.
  • Når rodfrugterne er færdigbagte, kan du dryppe med lidt citronsaft for at give en frisk, syrlig kontrast til sødmen fra rodfrugterne. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *