Hjemmelavede pebernødder
Julen er en af mine absolutte yndlings tider på året. Jeg elsker at hygge med familien, og nyde den hyggelige juletid. Med sig hører altid årets store julebagedag, hvor hele familien mødes for at bage julesmåkager og lave konfekt. Hos os er det en klassiker denne dag, at få bagt de hjemmelavede pebernødder. Vi bager altid en stor portion, så der er rigeligt med pebbernødder gennem hele december måned.
Pebernødderne har en skøn, let krydret smag, som slet ikke er til at stå for. De er hyggelige og lette at bage, og børn kan sagtens være med til at bage dem.
Pebernøddedejen kan sagtens laves et par dage før den skal bruges, og opbevares på køl indtil den skal bruges. Dejen til pebernødder kan også fryses, hvor den kan holde sig i ca. 1 måned.
Vil du gøre julen ekstra hyggelig? Så prøv også opskriften på den lækreste hjemmelavede gløgg
Hjemmelavede pebernødder
120
stk20
minutes1
hourIngredienser
125 g. blødt smør
125 g. sukker
0,5 dl piskefløde
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk sort peber
Vejledning
- Rør smør og sukker sammen, og rør herefter piskefløden i.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en seperat skål, og rør rundt så de er blandet godt sammen. Tilsæt dem herefter til skålen med den våde ingredienser.
- Saml dejen, så den har en ensartet konsistens, og så den kan formes til pebernødder. Du skal ikke ælte dejen for meget.
- Tril pebernøddedejen til en lang pølse. Skær pebernødderne ud i små, mundrette stykker af ca. 1 x 1 cm.
- Tril pebernødderne til små runde kugler, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Hav lidt afstand mellem dem, så de ikke smelter sammen under baningen.
- Bag dine pebernødder ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 minutter til de begynder at bliver gyldne. Lad herefter pebernødderne køle af på en rist, og opbevar dem i en tætlukket beholder.
2 Comments