Sort bønnesuppe
Sort bønnesuppe er en dejlig krydret suppe, som passer perfekt til en kold efterårsdag eller vinterdag. Suppen er dejlig spicy med krydderier som hvidløg, spidskommen og chili. Brug gerne rigeligt med krydderier for at få masser af smag i suppen. Den kan både nydes til frokost eller aftensmad eller som en forret inden et mexicansk måltid.
Server suppen sammen med lune nachos, creme fraiche, frisk avocado, revet ost og friske koriander.
Vild med suppe? Prøv også spicy rød linsesuppe eller cremet blomkålssuppe
Sort bønnesuppe
4
personer30
minutesIngredienser
2 dåser (ca. 800 g) sorte bønner, skyllede og drænede
2 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
3 tsk spidskommen, stødt
1 tsk chiliflager (juster efter smag)
Saften fra 1 lime
Salt og friskkværnet peber
Til servering: Creme fraiche, nachos og friske koriander
Vejledning
- Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sautér, indtil de er bløde og duftende, ca. 5 minutter.
- Tilsæt spidskommen og chiliflager og sautér i yderligere 1-2 minutter indtil krydderierne er let ristede.
- Tilsæt de skyllede sorte bønner og grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog, og lad den simre i ca. 10 minutter indtil bønnerne er møre.
- Brug en stavblender til at blende suppen en smule. Efterlad gerne en smule konsistens tilbage. Hvis suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra bouillon for at nå den ønskede konsistens.
- Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber efter behov.
- Server den varme sort bønnesuppe med en skefuld creme fraiche og drys med frisk koriander eller hakket forårsløg.