sort bønne suppe - sort bønnesuppe
| | |

Sort bønnesuppe

Sort bønnesuppe er en dejlig krydret suppe, som passer perfekt til en kold efterårsdag eller vinterdag. Suppen er dejlig spicy med krydderier som hvidløg, spidskommen og chili. Brug gerne rigeligt med krydderier for at få masser af smag i suppen. Den kan både nydes til frokost eller aftensmad eller som en forret inden et mexicansk måltid.  

Server suppen sammen med lune nachos, creme fraiche, frisk avocado, revet ost og friske koriander.

Vild med suppe? Prøv også spicy rød linsesuppe eller cremet blomkålssuppe

Sort bønnesuppe

Antal

4

personer
Tid

30

minutes

Ingredienser

  • 2 dåser (ca. 800 g) sorte bønner, skyllede og drænede

  • 2 løg, hakket

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 3 tsk spidskommen, stødt

  • 1 tsk chiliflager (juster efter smag)

  • Saften fra 1 lime

  • Salt og friskkværnet peber 

  • Til servering: Creme fraiche, nachos og friske koriander

Vejledning

  • Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sautér, indtil de er bløde og duftende, ca. 5 minutter.
  • Tilsæt spidskommen og chiliflager og sautér i yderligere 1-2 minutter indtil krydderierne er let ristede.
  • Tilsæt de skyllede sorte bønner og grøntsagsbouillon. Bring suppen i kog, og lad den simre i ca. 10 minutter indtil bønnerne er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen en smule. Efterlad gerne en smule konsistens tilbage. Hvis suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra bouillon for at nå den ønskede konsistens.
  • Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber efter behov.
  • Server den varme sort bønnesuppe med en skefuld creme fraiche og drys med frisk koriander eller hakket forårsløg.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *