Blomkålssuppe
Blomkålssuppe er en dejlig cremet suppe, der er fyldt med smag og næring. Det er en fantastisk måde at få mere grøntsager ind i din kost på, og det er også en god måde at få varmen på en kold dag. Blomkålsuppe har en mild og lækker smag, der er behagelig for næsten alle smagsløg – den er et sikkert hit hos både børn og voksne.
Suppe er både let og hurtig at lave, og den er derfor også skøn hverdagsmad. Derudover er den særdeles budgetvenlig.
Server den cremede suppe med hjemmebagt baguette, brødcroutoner eller fladbrød
En af grundene til, at blomkålssuppe smager så godt, er på grund af dens høje indhold af umami, som er den femte smagssans. Umami er kendt for at forstærke andre smage og give maden en mere fyldig og tilfredsstillende smag. Blomkål er også rig på vitaminer og mineraler, herunder vitamin C, K og folat.
For at lave blomkålssuppe skal du bruge en blomkål, løg, hvidløg, grøntsagsbouillon og fløde. Først skal du hakke løg og hvidløg og sautere dem i en gryde, indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt derefter hakket blomkål og grøntsagsbouillon og lad det simre i cirka 20 minutter til blomkålen er helt mørt. Brug derefter en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt glat og cremet. Tilsæt fløde og lad suppen simre i yderligere 5 minutter til den er varm og smagfuld.
Suppen er fryseegnet. Så hvis du har en rest kan du sagtens fryse den ned. Du kan desuden også lave en ekstra stor portion, og fryse noget af den ned. Så har du altid nemt og hurtigt et godt måltid med dejlig, hjemmelavet suppe.
Elsker du suppe? Prøv en cremet jordskokkesuppe eller en cremet løgsuppe med ostebrød.
Blomkålssuppe
4
personer15
minutes30
minutesIngredienser
1 stor blomkål
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde
Salt og peber efter smag
Topping: Ristede champignoner, frisk persille eller brødcroutoner
Vejledning
- Skær blomkålen, løg og hvidløg i mindre stykker.
- Varm olie op i en stor gryde over medium varme og sauter løg og hvidløg indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt blomkål og grøntsagsbouillon og lad det simre i cirka 20 minutter indtil blomkålen er mørt.
- Brug en stavblender til at blende suppen indtil den er helt glat og cremet.
- Tilsæt fløde og varm suppen op igen. Smag til med salt og peber.
- Server suppen varm med ristede champignonger, et drys frisk persille eller brødcroutoner på toppen.
3 Comments