Chokolademuffins
De her chokolademuffins er bare så lækre og smovsede. Chokolademuffins er en velkendt klassiker, som man aldrig kan gå galt i byen med. Disse små lækre kager er fyldt med intens chokoladesmag og en blød, saftig krumme. De har samtidig lækre chokoladestykker i.
De er både gode som en sød snack eller til eftermiddagskaffen, men kan også serveres som en dessert. Server dem gerne lune sammen med en god vaniljeis og friske søde bær, så som jordbær, hindbær eller brombær.
Er du vild med kage? Prøv også hjemmebagt gulerodskage eller hjemmebagt chokolade brownie.
Chokolademuffins
12
stk50
minutesIngredienser
200 gram hvedemel
50 gram bagekakao
150 gram sukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
150 gram smør, smeltet og afkølet
2 store æg
250 ml mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
150 gram mørk chokolade, groft hakket
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
- Placer muffinforme i en muffinbradepande (12 huller), eller smør muffinbradepanden godt, hvis du ikke bruger papirforme.
- Sigt hvedemel, bagekakao, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål. Tilsæt sukker og rør det godt sammen.
- Pisk det smeltede smør, æg, mælk og vaniljeekstrakt sammen i en anden skål, indtil det er godt blandet.
- æld de våde ingredienser i de tørre ingredienser, og rør forsigtigt med en dejskraber, indtil det lige akkurat er blandet. Det er vigtigt ikke at overblande dejen, da det kan gøre muffinsene tunge og kompakte.
- Vend chokoladestykkerne forsigtigt i dejen, og sørg for, at de er jævnt fordelt.
- Fordel dejen jævnt i de 12 muffinforme, og fyld hver form ca. 3/4 op.
- Bag muffinsene i den forvarmede ovn i 18-20 minutter, eller indtil en tandstik stukket i midten af en muffin kommer ud ren eller med kun få krummer (ikke våd dej).
- Lad muffinsene køle i muffinformen i 5 minutter, og kom dem derefter over på en bagerist for at køle helt af eller server dem lune.