Blåbær muffins
Blåbær muffins er en sand klassiker. Og de her blåbær muffins smager bare så lækkert. Deres saftige tekstur, fyldt med søde, syrlige blåbær, gør dem til en favorit blandt både børn og voksne. Hjemmelavede blåbær muffins er ikke kun nemme at lave, men også utroligt lækre – især når de serveres varme direkte fra ovnen.
Blåbær muffins kan både nydes til eftermiddagskaffen, som dessert eller til en brunch.
Er du vild med søde sager? Prøv også Banoffee pie – banantærte med karamel og flødeksum eller Key lime pie
Blåbær muffins
Antal
12
muffinsTid
1
hourIngredienser
250 gram hvedemel
150 gram sukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2 store æg
100 gram smør, smeltet og afkølet
120 ml mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
200 gram friske eller frosne blåbær
Fintrevet skal af 1 citron (valgfrit)
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
- Beklæd en muffinform med papirforme, eller smør formen godt med smør eller olie.
- Sigt hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Rør rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
- I en anden skål piskes æggene let sammen. Tilsæt smeltet smør, mælk og vaniljeekstrakt, og pisk det hele sammen indtil det er godt blandet. Hvis du ønsker en ekstra smagsdybde, kan du tilsætte citronskal til de våde ingredienser.
- Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de våde ingredienser i. Rør ingredienserne sammen indtil de er blandet. Vær forsigtig med ikke at røre for meget, da dette kan resultere i tunge muffins.
- Vend blåbærrene forsigtigt i dejen. Hvis du bruger frosne blåbær, skal du ikke tø dem op først – tilsæt dem direkte fra fryseren for at undgå, at de afgiver for meget væske i dejen.
- Fordel dejen jævnt i de forberedte muffinsforme, og fyld dem ca. 2/3 op.
- Bag muffinsene i den forvarmede ovn i 18-20 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen, og en tandstik indsat i midten kommer ud ren. Lad muffinsene køle af i formen i et par minutter, før de flyttes til en bagerist for at køle helt af.