syltet græskar - syltede græskar
|

Syltet græskar

Hjemmelavet syltet græskar smager bare så skønt. 

Det er ikke bare en smuk, gylden sag; det er en alsidig tilføjelse til både søde og salte retter. Syltet græskar kan spises til salater, falafler, pita, fladbrød og meget mere.  Det er også godt, som en del af et ostebord.

Den bløde tekstur af græskarkødet opsuger smagene fra eddikelagen, og når du tilføjer krydderier som kanel, ingefær og nelliker, får du en intens og aromatisk smagsoplevelse.

Syltet græskar laves af skrællet og udskåret græskar, der koges i en lage af sukker, eddike og krydderier. Traditionelle krydderier inkluderer kanelstænger, nelliker og ingefær, men du kan også eksperimentere med andre smagsnuancer som vanilje eller kardemomme. 

Det er perfekt at lave i efteråret, hvor græskar er i sæson. På den måde, kan du også forlænge smagen af græskar og efterår ind i vintermånederne. 

Prøv også syltede hvidløg

Syltet græskar

Mængde

2

glas
tid

30

minutes

Ingredienser

  • 250 g skrællet og udskåret græskar (fx hokkaido)

  • 1,5 dl sukker

  • 1,25 dl æblecidereddike (eller hvidvinseddike)

  • 1 dl vand

  • 1 kanelstang

  • 3-4 hele nelliker

  • 1 tsk frisk ingefær, fintrevet (eller ½ tsk stødt ingefær)

  • 1 knivspids salt

Vejledning

  • Skræl og udskær græskarret i mindre tern på cirka 1-2 cm. Hvis du bruger et hokkaido-græskar kan du beholde skrællen på, da den bliver blød under kogning, men skrællen kan også fjernes for en mere ensartet konsistens.
  • Hæld sukker, eddike, vand, kanelstang, nelliker, ingefær og en knivspids salt i en gryde. Bring lagen til kogepunktet under omrøring, så sukkeret opløses. Skru ned for varmen og lad den simre i 5-10 minutter, når lagen begynder at koge, så krydderierne kan afgive smag.
  • Tilsæt græskarternene til lagen, og lad det hele koge ved middel varme i cirka 8-12 minutter indtil græskarstykkerne er møre, men stadig har lidt bid. Vær forsigtig med ikke at overkoge dem, da græskaret ellers kan blive for blødt.
  • Tag gryden af varmen, når græskarstykkerne er møre. Lad græskaret køle af i lagen, så smagene rigtig kan trække ind i græskaret.
  • Når græskarret er helt afkølet, hældes det på skoldede glas sammen med lagen. Sørg for, at græskarret er dækket af lagen, så det holder sig frisk længere. Syltet græskar kan opbevares i køleskabet i op til flere uger.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *