Sød kartoffel chips
Sprøde sweet potato chips smager bare himmelsk! Sød kartoffel chips er en sund og lækker snack, som tilmed er let at lave. Søde kartoffelchips er også et sundere alternativ til traditionelle kartoffelchips, og de har også en lækker sød smag og en sprød tekstur.
Søde kartofler er en god kilde til vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, C-vitamin og kalium.
Sweet potato chips kan både spises som en let snack i løbet af dagen, men de kan også spises til en buddhabowl, tabouleh salat, grillede majs eller grillet blomkål med tahindressing.
Hvis du har nogle søde kartofler, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at trylle dem om til lækre sprøde chips, for at minimere dit madspild.
Hjemmelavede søde kartoffelchips smager godt, fordi de er friske og kan også tilpasses med forskellige krydderier og smagsvarianter. Prøv f.eks. at tilsætte chilipulver, spidskommen eller paprika.
Disse hjemmelavede sød kartoffel chips er super nemme at lave og smager fantastisk. Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og smagsvarianter for at finde din favorit!
Sød kartoffel chips
4
personer10
minutes35
minutes300
kcalIngredienser
2 store søde kartofler
2 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
Krydderier efter smag (f.eks. chiliflager, paprika, spidskommen)
Vejledning
- Vask søde kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
- Læg kartoffelskiverne i en skål med vand i 10 minutter for at fjerne stivelse.
- Dræn vandet og tør kartoffelskiverne grundigt med et viskestykke.
- Tænd ovnen på 200 grader. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade og dryp olivenolie over dem. Vend dem rundt, så de er dækket af olien.
- Drys salt og krydderier efter smag over kartoffelskiverne. Bag kartoffelchips i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Tag bagepladen ud af ovnen og lad kartoffelchipsene afkøle i et par minutter, før de serveres.
4 Comments