Buddha bowl – Nemt, sundt og lækkert
Buddha bowl er den perfekte ret, til at ungå madspild. Det er en skøn salatblanding i en stor skål. Indholdet kan varierer alt efter hvilke råvarer der er i sæson – eller hvad du lige har af rester i køleskabet, som trænger til at blive brugt.
Jeg laver ofte denne ret, når jeg skal have ryddet op i min grøntsagsskuffe. De forskellige dele i buddha bowlen kan sagtens erstattes eller suppleres med hvad du lige har.
Jeg synes både at det er lækkert med bagte rodfrugter, bagte sweet potatoes, smørstegte svampe, friske edamemebønner eller revne gulerødder. Kun fantasien sætter grænser her.
På samme måde kan quinoa også erstattes af hvad end du lige har i skabe og skuffer. Her kan du både benytte lyse eller mørke ris, linser eller bulgur.
Du kan sagtens tilsætte forskellige dressinger og dyppelser til – prøv evt. med hummus eller rødbedepure.
Denne buddha bowl er med nogle af mine yndlingsingredienser – og ingredienser, som oftest er i mit køleskab.
Du kan også tilsætte syltede rødløg-Find opskrift her.
Buddha bowl – Nemt, sundt og lækkert
4
personer15
minutes15
minutesIngredienser
2 dl quinoa
2 avokadoer
1 rødløg, i tynde skiver
1/2 granatæble
400 g. cherrytomater, i kvarte både
½ agurk, i skiver
200 g. kinaradise, i skiver
200 g. ærter
Rødkål, grofthakket
1 spsk. sesamfrø
2 limes, i både
Vejledning
- Kog quinoa i 12 minutter ved middelvarme i letsaltet vand
- Snit alle grøntsager
- Anret quinoa og grøntsager i skåle
- Top evt. med en spsk. olivenolie, hummus, eller rødbedepure
3 Comments