Buddha bowl
Skal det være sundt, men stadig lækkert? Så prøv denne lækre buddha bowl, som er fyldt med lækre grøntsager og quinoa.
Du kan sagtens tilsætte forskellige dressinger og dyppelser til din bowle – prøv evt. med hummus eller aioli.
Denne buddha bowl er med nogle af mine yndlingsingredienser – og ingredienser, som oftest er i mit køleskab.
Du kan også tilsætte syltede rødløg-Find opskrift her.
Buddha bowl
4
personer15
minutes15
minutesIngredienser
2 dl quinoa
2 avokadoer
1 rødløg, i tynde skiver
1/2 granatæble
400 g. cherrytomater, i kvarte både
½ agurk, i skiver
200 g. kinaradise, i skiver
200 g. ærter
Rødkål, grofthakket
1 spsk. sesamfrø
2 limes, i både
Vejledning
- Kog quinoa i 12 minutter ved middelvarme i letsaltet vand
- Snit alle grøntsager
- Anret quinoa og grøntsager i skåle
- Top evt. med en spsk. olivenolie
Noter
Vegetarisk frokost – buddha bowl med grøntsager
Buddha bowl er en populær og sund ret. Den sunde bowle er blevet populær over hele verden på grund af dens alsidighed og sunde næringsindhold. Det er en ret, der er let at tilpasse efter ens personlige smag og kostbehov, og som kan nydes til enhver tid på dagen.
Buddha bowl er en skål fyldt med en række forskellige ingredienser, der normalt inkluderer en blanding af grøntsager, protein og korn. Det er normalt serveret koldt eller ved stuetemperatur og kan laves i store mængder og gemmes i køleskabet til senere brug.
Smagen af en Buddha bowl varierer afhængigt af ingredienserne, der bruges, men generelt er det en blanding af forskellige smagsoplevelser. Det er almindeligt at bruge krydderier og saucer til at tilføje smag og tekstur til retten, såsom sojasauce, ingefær, hvidløg eller tahin.
Buddha bowls kan tilpasses efter ens smag og kostbehov. De kan være både vegetariske, veganske eller indeholde kød eller fisk. Nogle af de ingredienser, der ofte bruges i Buddha bowls inkluderer grønne bladgrøntsager som spinat, kål og rucola, ristede grøntsager som søde kartofler, broccoli og blomkål.
Ingredienser i buddha bowl
Buddha bowl er den perfekte ret, til at ungå madspild. Det er en skøn salatblanding i en stor skål. Indholdet kan varierer alt efter hvilke råvarer der er i sæson – eller hvad du lige har af rester i køleskabet, som trænger til at blive brugt.
Jeg laver ofte denne ret, når jeg skal have ryddet op i min grøntsagsskuffe. De forskellige dele i buddha bowlen kan sagtens erstattes eller suppleres med hvad du lige har.
Jeg synes både at det er lækkert med bagte rodfrugter, bagte sweet potatoes, smørstegte svampe, friske edamemebønner eller revne gulerødder. Kun fantasien sætter grænser her.
På samme måde kan quinoa også erstattes af hvad end du lige har i skabe og skuffer. Her kan du både benytte lyse eller mørke ris, linser eller bulgur.
5 Comments