Blomkålsvafler
De her blomkålsvafler er så lækre, og er en god måde at få noget lækkert og sprødt, som samtidig er sundt. Blomkålsvafler er utroligt alsidige og kan spises til enhver tid på dagen.
De er gode til morgenmad med lidt yoghurt, mysli, nødder, bær eller frugt, til frokost med en frisk salat eller som et let måltid med en avocado, halloumi, falafler og baba ganoush – cremet auberginedip. De er også fantastiske som en sund snack, både varme og kolde, og kan også bruges på madpakken.
Prøv også grøntsagsvafler eller spinatvafler
På jagt efter nem frokost? Prøv også spinattærte med feta
Blomkålsvafler
Antal
4
personerArbejdstid
20
minutesTid i alt
30
minutesIngredienser
300 g. blomkål, fintrevet
75 g. revet mozzarella
3 æg
2 dl mælk
150 g. mel
0,5 tsk bagepulver
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Madlavningsolie til stegning
Vejledning
- Forvarm dit vaffeljern og spray det let med madlavningsolie for at forhindre, at vaflerne klæber.
- Riv eller blend blomkålen, og kom alle ingredienser i en stor skål. Rør blandingen godt sammen, så der ikke er klumper.
- Hæld en passende mængde dej på dit forvarmede vaffeljern og luk låget. Bag vaflerne, indtil de er gyldnebrune og sprøde.
- Gentag processen, indtil al dej er brugt, og hold de færdige vafler varme med staniol, mens du laver resten.
- Server de varme vafler med dine foretrukne toppings som yoghurt, halloumi, avocado, falafler eller en frisk salat.