peberfrugtsuppe
|

Peberfrugtsuppe

Denne peberfrugtsuppe er bare lækker! Den har en skøn pikant smag og er god, cremet. Den er perfekt til de kolde dage, hvor du mangler noget at varme dig på. 

Server den sammen med et stykke brød, f.eks. friskbagt baguette eller hvidløgsbrød med ost, croutoner eller ristede  kikærter på toppen. 

Suppen har fløde i, så den får en dejlig blød og fed konsistens. Hvis du ønsker en mindre fed version kan du erstatte fløden med mælk.

Hjemmelavet peberfrugtsuppe er en nem ret, som laves af friske røde peberfrugter, løg, hvidløg, gulerødder, tomater, bouillon, olivenolie, og krydderurter som timian og basilikum. 

Den er let og hurtig at lave, og er derfor også god på de mere travle dage. 

Elsker du suppe? Prøv også spicy rød linsesuppe eller cremet jordskokkesuppe

Peberfrugtsuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

35

minutes

Ingredienser

  • 6 store røde peberfrugter

  • 1 stor løg, hakket

  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i skiver

  • 3 fed hvidløg, hakket

  • 4 mellemstore tomater, hakkede

  • 1 liter grøntsagsbouillon

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk tørret basilikum

  • 1 dl fløde

  • Salt og peber 

  • Frisk persille eller basilikum til pynt

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 220°C. Skær peberfrugterne i halve og fjern stilk, frø og membraner.
  • Placer peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil skindet er sort og blisteret.
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen og læg dem i en skål. Dæk skålen med plastfolie og lad dem køle af i 15 minutter. Fjern derefter skindet og skær peberfrugterne i mindre stykker.
  • Varm olivenolien over medium varme i en stor gryde. Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg, og sautér i 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde og let gyldne. Tilsæt hakkede tomater, timian og basilikum. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt de ristede peberfrugter og grøntsagsbouillonen til gryden. Bring det i kog, reducer varmen, og lad suppen simre i 15 minutter indtil alle grøntsagerne er møre.
  • Tilsæt fløden, og brug en stavblender til at blende suppen indtil den er helt glat.
  • Smag suppen til med salt og peber. Juster krydderierne efter behov. Server suppen varm, pyntet med friskhakket persille eller basilikum og et skvæt af olivenolie eller fløde.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *