Cremet jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe er en dejlig, let og cremet suppe, der er både velsmagende og sund. Den er perfekt til en kølig vinterdag eller våd regnvejrsdag, hvor man bare har lyst til at sidde indenfor under et tæppe og kigge ud.
Jordskokkesuppe er både super lækkert som frokost eller aftensmad, men du kan også servere den som en forret. Du kan sagtens servere suppen som den er, men du kan også toppe den med nogle sprøde brød croutoner, og servere lidt brød ved siden af – prøv f.eks. fladbrød eller foccacia.
Jordskokkesuppe er et hit hos både store og små. Så prøv at lave denne lækre cremede jordskokkesuppe, og nyd den med en god samvittighed!
Jordskokkesuppen kan holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder.
Cremet jordskokkesuppe
4
personer20
minutes40
minutesIngredienser
600 g jordskokker
2 løg
2 spsk olie
1 håndfuld hakket persille
0,8 liter grøntsagsbouillon
2 dl fløde
Salt og peber efter smag
Vejledning
- Skræl og skær jordskokkerne i tern.
- Varm olien i en gryde og tilsæt jordskokkerne. Sauter dem i et par minutter.
- Skær løgene i skiver og tilsæt dem til gryden sammen med persillen. Lad det simre i yderligere et par minutter.
- Hæld bouillonen i gryden og lad det simre i 20-30 minutter, indtil jordskokkerne er møre.
- Blend suppen med en stavblender eller foodprocessor mens du tilsætter fløden, indtil den er helt glat og cremet.
- Smag til med salt og peber efter behov, og server suppen varm. Du kan evt. toppe med lidt karamelliserede løg og brødcroutoner.
Forret til gæster
Jordskokkesuppe er en suppe, som er særdeles velegnet til forret, når der kommer gæster. Suppen smager skønt og let, og er elsket af de fleste.
Jordskokker er en af de mest oversete grøntsager på markedet, men de kan være utroligt velsmagende og næringsrige. En af de mest populære måder at nyde jordskokker på er i form af en varm og fyldig suppe. Jordskokkesuppe er let at lave, og dens rige smag og cremede konsistens vil helt sikkert være en hit hos både familie og venner.
Jordskokker er en slags rodfrugt, der ligner kartofler, men har en sødlig og nøddeagtig smag. De er fyldt med næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler og antioxidantier, og er en god kilde til fiber.
Jordskokker, også kendt som jordæbler, er en rodgrøntsag, der stammer fra Nordamerika. De er en del af solsikkefamilien og er i samme familie som også artiskokker. Jordskokker kan se lidt underlige ud, da de er knudrede og uregelmæssigt formede med en brun farve.
Jordskokkesuppen er især god at lave i løbet af efteråret, hvor jordskokker er i sæson herhjemme. Du kan derfor typisk finde nogle lækre jordskokker i dit supermarked, som både er lokale og billige.
3 Comments