Hjemmelavet pasta primavera
Pasta Primavera er en dejlig klassisk italiensk pastaret, som er fyldt med forårets lækre grøntsager. Denne skønne vegetariske pastaret indeholder masser af saftige grøntsager, som broccoli, asparges, peberfrugt og squash, med en lækker cremet sauce. Smagen af smør, hvidløg og friske urter rammer retten lige i hjertet af de mest krævende pastaentusiaster.
Pasta primavera er en skøn pastaret, som er let at lave i en lidt hektisk hverdag, hvor man gerne vil have et godt og varmt måltid, som kan laves hurtigt. Og som kan laves uden at man skal være på vagt over gryden.
Hjemmelavet pasta primavera
4
personer30
minutesIngredienser
400 g pasta (f.eks. linguine, spaghetti eller penne)
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
8 asparges, skåret i skiver
0,5 broccoli, skåret i små buketter
1 squash, skåret i tern
0,5 rød peberfrugt, skåret i skiver
2 dl fløde eller madlavningsfløde
1 dl grøntsags bouillon
Salt og friskkværnet sort peber
Friske urter til pynt (f.eks. basilikum, persille eller purløg)
Friskrevet parmesanost
Vejledning
- Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt saltet vand, som angivet på pakken. Dræn pastaen og gem lidt af pastavandet.
- Imens pastaen koger, opvarmes olivenolie i en stor pande eller dyb stegepande over medium varme.
- Tilsæt hakket hvidløg og lad det sautere i et minut, indtil det bliver duftende.
- Tilsæt asparges og broccoli i panden og sautér i 3-4 minutter, indtil de bliver let møre.
- Tilsæt spquash og rød peberfrugt, og sautér yderligere i et par minutter.
- Hæld fløden og grøntsags bouillon i panden og lad det simre i et par minutter, indtil saucen tykner lidt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
- Tilsæt den kogte pasta til saucen og rør godt, så pastan bliver godt dækket af saucen. Tilsæt lidt af det gemte pastavand, hvis saucen skal fortyndes lidt.
- Pynt pastaen med friske urter og server straks sammen med friskrevet parmesanost.
Pasta primavera er en dejlig sommerret, som du både kan servere som en lækker hovedret eller som en let frokost. Pastaen er perfekt til forårs- og sommermiddage, da den både er let og ser skøn ud med alle sine farver. Server den med et drys friskrevet parmesanost og friskbagt baguette, grissini, bruschetta med tomat eller en salat ved siden af – f.eks. en caponata.
Når du laver pasta primavera kan du tilsætte de grøntsager, som er i sæson. På den måde får du de mest friske grøntsager.
Denne vegetariske pastaret er desuden også god at lave, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen, da du kan tilsætte de fleste grøntsager. Du kan f.eks. også sagtens tilsætte gulerødder, ærter og cherrytomater.