Tomatsuppe
Tomatsuppe smager skønt og har en dejlig cremet konsistens. Herhjemme er det en klassiker – især om efteråret og vinteren, hvor det er koldt udenfor.
Det er god en god ret at lave, hvis du skal have ryddet lidt op i grøntsagsskuffen, da den smager skønt med mange forskellige slags grøntsager i.
Hvis du vil lave din suppe ekstra mættende kan du tilsætte nudler eller suppehorn. Derudover serverer jeg typisk fladbrød eller foccacia til.
Top din tomatsuppe med lidt creme fraiche, brødcroutoner og friskhakket persille.
Tomatsuppe er fryseegnet, så et godt tip er en lave en kæmpe portion, som du fryser ned i mindre portioner. Så er det altid nemt at lave en lækker tomatsuppe, når det blot skal tøes op.
Suppe kan holde sig på køl i 3-4 dage i en tætlukket beholder.
Tomatsuppe
4
personer30
minutes15
minutesIngredienser
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
1 porre, hakket groft i ringe
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
3 kartofler, i grove tern
3 gulerødder, i grove tern
3 dåser flåede tomater
100 g tomatpure
2 tsk timian
800 ml grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
Olie til stegning
salt og peber
Vejledning
- Find en stor gryde med lidt olie og sauter løg, hvidløg og porre til de er klare. Tilsæt paprika og spidskommen og rør rundt.
- Tilsæt kartofler, gulerødder, flåede tomater, tomatpure, timian og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i 15 minutter.
- Blend suppen med en stavblender, så den får en cremet konsistens. Tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.
- Server straks suppen og top med creme fraiche, brødcroutoner og friskhakket persille.