Grissini
| | | |

Grissini – hjemmelavede italienske brødpinde

Grissini er en lækker og knasende snack, der stammer fra Italien. De er lange, tynde brødstænger, der er lavet af hvedemel, vand, salt og olivenolie. De er perfekte at dyppe i dips eller serveres som en sund snack med småretter.

De italienske brødstænger er nemme at lave og kræver kun få ingredienser. Du skal blot røre dejen sammen af hvedemel, vand, salt og olivenolie, indtil den er glat og elastisk. Derefter skal du forme dejen i lange stænger, og lægge dem på en bageplade med god afstand imellem.

Grissini bages indtil de er gyldne og sprøde. Du kan også drysse brødstængerne med lidt groft havsalt, sesamfrø, birkes eller friskhakket timian eller rosmarin, inden du bager dem, for at give dem en ekstra smagfuld finish.

Grissini er en alsidig snack, der kan serveres på mange måder. Du kan for eksempel dyppe dem i olivenolie, hvidløgsdip, hummus eller pesto, eller du kan servere dem som en sund snack med småretter, såsom ost, eller grøntsager.

Prøv også opskriften på rødebedehummus eller spinatpesto.

Prøv at lave dine egne grissini derhjemme og opdag, hvor nemt og lækkert det er!

Grissini kan holde sig sprøde i en tætlukket beholder, som opbevares ved stuetemperatur.

Er du også vild med det italienske køkken? Prøv opskriften på dette lækre foccacia brød

Grissini – hjemmelavede italienske brødpinde

Antal

20

stk
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 200 g hvedemel

  • 50 g durummel

  • 1 dl. lunkent vand

  • 20 g. gær

  • 1 tsk. salt

  • 1 dl olivenolie

  • Pynt med hvide sesamfrø og flagesalt

Vejledning

  • Opløs gæren i en skål med lunkent vand.
  • Tilsæt hvedemel, durummel, salt og olivenolie.
  • Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, til den bliver glat og elastisk. Dæk skålen med dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader C.
  • Ælt dejen igen, og rul den ud. Skær dejen i lange tynde strimler i ens størrelser, som foldes eller snoes  i en lang, tynd pølseform til dine grissinier. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
  • Pensel med æg, og drys med sesamfrø og flagesalt. Bag grisiniene i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad grisiniene afkøle på en rist, inden du serverer dem.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *