mango chutney
| | | |

Mango Chutney

Mums, her får du opskriften på den lækreste mango chutney. Mango chutneyen har den perfekte balance mellem at være både krydret og sød, og det er så lækkert til især asiatiske retter, så som karry retter eller friske forårsruller, men også til salater, wraps, fladbrød eller til et ostebord. 

Mango chutneyen har en sød smag fra mangoen, og en krydret smag fra krydderier som ingefær, spidskommen og chili, som tilføjer et pikant og krydret twist. 

Hvis du har en mango, som er overmoden og for trist til at spise frisk er det perfekt at lave den om til chutney, så du undgår madspild.

På jagt efter lækre dips og saucer? Prøv også tatarsauce eller ajvar

Mango chutney kan holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder. 

Mango Chutney

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 1 moden mango, skrællet og skåret i tern

  • 1 løg, finthakket

  • 0,5-1 rød chili, finthakket (juster mængden efter din krydderitolerance)

  • 1 tsk stødte ingefær

  • 1 tsk sennepskorn

  • 1/2 tsk spidskommen

  • 3/4 dl sukker

  • 3 spsk æblecidereddike

  • Saft og skal fra 1 citron

  • En knivspids salt

Vejledning

  • Varm en stor gryde over middelhøj varme og tilsæt sennepskorn. Rist dem, indtil de begynder at poppe.
  • Tilsæt løg, chili og ingefær. Svits i ca. 2-3 minutter indtil løgene er bløde.
  • Tilsæt mango, sukker, eddike, spidskommen, citronsaft og citronskal. Rør godt, indtil sukkeret er opløst.
  • Skru ned til lav varme og lad chutneyen simre indtil den tykner og mangoen er kogt helt ud.
  • Tilsæt en knivspids salt for at balancere smagen og rør godt.
  • Hæld din hjemmelavede mango chutney på rene glas eller krukker. Opbevar dem i køleskabet, og de er klar til at nydes.

Hvad skal der i mango chutney?

Mango chutney er laves af friske mango og forskellige krydderier. De primære ingredienser i en typisk chutney er:

  • Mangoer: Modne mangoer er basen for chutneyen og giver den en sød og frugtagtig smag.
  • Sukker: Sukker bruges til at søde chutneyen og bidrager til dens konservering.
  • Eddike: Eddike giver chutneyen en syrlig smag og hjælper med at forlænge holdbarheden.

Krydderier: Krydderier som ingefær, spidskommen, sennepskorn og chili tilføjer smag og krydderi til chutneyen.

Hvor stammer mango chutney fra?

Den lækre chutney er oprindeligt fra Indien, hvor mangoer er en af de mest populære frugter. I indisk kultur har mangoer og krydderier været en del af kosten i årtusinder. Chutney blev lavet som en måde at udnytte overskydende og overmodne mangoer, så de ikke gik til spilde. Samtidig er mango chutneyen med til at tilføre smag til andre måltider. Den blev senere spredt til andre dele af verden. Og i dag er det en elsket sauce i mange dele af verden.

Mango chutney har sin oprindelse i Indien, hvor mangoer er en af de mest populære frugter. I indisk kultur har mangoer og krydderier været en del af kosten i årtusinder. Chutney blev lavet som en måde at udnytte overskydende og overmodne mangoer, så de ikke gik til spilde Samtidig er mango chutneyen med til at tilføre smag til andre måltider. Den blev senere spredt til andre dele af verden og er i dag en elsket sauce i mange dele af verden.

Mango chutneyen har en sød smag fra mangoen, og en krydret smag fra krydderier som ingefær, spidskommen og chili, som tilføjer et pikant og krydret twist. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *