Tatarsauce
|

Tatarsauce

Tatarsauce er en af mine yndlings dips. 

Det er en kold sauce lavet på mayonnaise, som tilsættes syltede agurker, kapers, løg, friske krydderurter og krydderier. Det giver en smagfuld dip, som både er syrlig salt og krydret på en gang. 

Sauce tartare er perfekt til mange forskellige retter til alt lige fra sprøde pommes frittes, fisk, skaldyr, salater, burgere eller sandwiches. 

Den lækre tatarsauce er nem og hurtig at lave og kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i 2-3 dage. 

På jagt efter lækre saucer? Prøv også  barbecue sauce eller salsa verde.

Tatarsauce

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 2,5 dl mayonnaise

  • 2 spsk finthakkede syltede agurker

  • 1 spsk finthakket kapers

  • 1 spsk finthakket løg

  • 1,5 spsk finthakket frisk persille

  • 1,5 spsk finthakket frisk dild

  • Saften fra 1/2 citron

  • Salt og friskkværnet peber

Vejledning

  • I en skål kombineres mayonnaise, syltede agurker, kapers, hakket løg, frisk persille og frisk dild.
  • Pres saften fra en halv citron og tilsæt den til blandingen.
  • Rør blandingen godt indtil alle ingredienserne er godt blandet.
  • Smag tatarsaucen til med salt og peber. Juster mængden af krydderier for at opnå den ønskede balance mellem sødme, syrlighed og krydderi.
  • Dæk skålen og lad saucen stå i køleskabet i mindst 30 minutter for at lade smagene udvikle sig.
  • Opbevar din hjemmelavede tatarsauce på køl til den skal serveres. 

Hvor kommer tatarsauce fra?

Sauce tartare er en velkendt fransk klassiker. Dens historie kan spores helt tilbage til det 17. århundrede. Saucen er en klassiker, hvor der ikke er ændret meget ved den opringelige sauce tartare opskrift med mayonnaise, syltede agurker, kapers, løg, friske krydderurter og krydderier. Tatar saucen er sidenhen blevet ekstremt populær. I dag spises den i hele verden til især pommes frittes, fisk og skaldyr.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *