Græskarsuppe - græskar suppe
| |

Græskarsuppe med ingefær

Græskarsuppe med ingefær er en dejlig, cremet efterårsret, som er perfekt til kolde dage. Græskarret giver en dejlig sød smag, mens ingefæren tilføjer en dejlig varme og krydret smag. 

Suppen kan laves både med kokosmælk og fløde. Begge dele giver en skøn, cremet konsistens. Hvis du foretrækker en tykkere suppe, kan du reducere mængden af bouillon. Ønsker du derimod en lettere suppe, kan du tilsætte mere bouillon.

Græskarsuppe med ingefær laves primært af Hokkaido- eller butternut squash, frisk ingefær, hvidløg, løg og bouillon. Krydderier som chili, karry eller kanel kan bruges til at tilføre ekstra smag. Til sidst toppes suppen ofte med ristede græskarkerner eller ristede kikærter.

Server gerne et godt stykke brød til suppen, såsom baguette

Suppen kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage eller fryses ned, hvis du vil lave en større portion.

Elsker du også suppe? Så prøv spicy linsesuppe eller cremet blomkålssuppe

Græskarsuppe med ingefær

Antal

4

personer
Prep time

30

minutes

Ingredienser

  • 1 mellemstor Hokkaido- eller butternut squash (ca. 1 kg)

  • 1 løg, grofthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 4-5 cm), skrællet og revet

  • 1 rød chili (valgfrit), finthakket

  • 6 dl grøntsagsbouillon

  • 2,5 dl kokosmælk eller fløde

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt og peber

  • 1 tsk stødt kanel (valgfrit)

  • Friske koriander eller persille til servering

  • Ristede græskarkerner eller ristede kikærter til topping (valgfrit)

Vejledning

  • Skræl og skær græskarret i tern. Hokkaido græskar kan du lade være med at skrælle, da skallen bliver blød ved kogning, men butternut squash skal skrælles.
  • Varm olivenolien i en stor gryde over middel varme. Tilsæt løg og sauter dem i 3-4 minutter indtil de bliver gennemsigtige. Tilsæt derefter hvidløg, revet ingefær og evt. chili, og sauter i yderligere 1-2 minutter, indtil de afgiver deres aroma.
  • Kom græskarternene i gryden og rør godt rundt. Hæld grøntsagsbouillon over, så græskarret er dækket, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i ca. 20 minutter, indtil græskarret er mørt.
  • Når græskarret er kogt mørt, blendes suppen med en stavblender direkte i gryden, eller hæld den i en blender og blend, indtil den er helt glat og cremet.
  • Når suppen er blendet, hældes kokosmælk eller fløde i. Rør godt rundt. Smag til med salt, peber og evt. en smule kanel for ekstra varme og sødme. Lad suppen varme igennem i yderligere 5 minutter.
  • Server suppen med ristede græskarkerner eller ristede kikærter, en klat creme fraiche og friske koriander eller persille. Server med sprødt brød ved siden af.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *