chimichurri
|

Chimichurri

Chimichurri er en sydamerikansk sauce, hvor der virkelig er smæk på smagen pga. de mange lækre krydderurter. Saucen er fyldt med friske krydderurter, hvidløg og en syrlig eddike, og det giver en rigtig lækker smagskombination. Saucen bruges typisk som en marinade eller som en dipping sauce til kød, men er også virkelig lækker til salater, sandwiches, grøntsager og pastasalater.

Chimichurri stammer fra Argentina og Uruguay, og kan laves med mange forskellige ingredienser. 

Chimichurri smager frisk og naturligt, takket være de grønne urter som f.eks. persille, oregano og koriander, som er de primære ingredienser i saucen. Knust hvidløg, eddike og olie giver saucen en skarp smag, mens chili, chiliflager eller paprika kan tilsættes for at give den lidt varme. Jeg elsker varmen fra chilien – men hvis du ikke er til stærk mad kan du undlade chilien. Hvis du benytter chili, så smag gerne din chili inden du tilsætter den, så du ved hvor stærk du laver din sauce.

Sådan gør du

Chimichurri er utroligt nem at lave og hurtig at lave. Først og fremmest skal man blande alle ingredienserne sammen i en blender eller food processor til det har en ensartet konsistens. Saucen kan bruges straks eller opbevares i køleskab i op til en uge. Jo længere saucen får lov at trække, jo mere smagfuld bliver den. Du kan derfor sagtens lave den en dag eller to før du skal bruge den. Det bliver den kun bedre af. 

Chimichurri er en utroligt alsidig sauce, der kan bruges til at give et boost af smag til mange forskellige retter. Server den over grillet eller stegt kød eller grøntsager. Saucen vil give en frisk og skarp smag, der vil gøre ethvert måltid til en smagsoplevelse.

Elsker du dipper og saucer? Prøv denne italienske salsa verde eller denne muhammara – mellemøstlig peberfrugtdip.

Chimichurri

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 1 håndfuld persille

  • 1 håndfuld oregano

  • 1 lille håndfuld koriander (kan udelades)

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rød chili uden kerner eller 1 tsk chiliflager (kan udelades) 

  • 1 øko lime, saft og skal

  • 1,5 dl olivenolie

  • 2 spsk rødvinseddike

  • Salt og peber

Vejledning

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller food processor.
  • Blend alle ingredienserne sammen til de har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt mere olivenolie, hvis du ønsker en tyndere konsistens. 
  • Opbevar saucen på køl i en tætlukket beholder. Lad gerne saucen trække lidt på køl inden den skal bruges, så den virklig kan samle smag.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *