Græsk pasta salat
Græsk pasta salat smager bare skønt. Det er en mættende, frisk og farverig pasta salat, som har et skønt græsk twist, der tager dig med til Middelhavet.
Pasta salaten indeholder friske tomater, agurk, løg, oliven, cremet feta og olivenolie.
Olivenolie, oregano og en smule citronsaft eller eddike giver en frisk, aromatisk dressing.
Pasta salaten kan spises som frokost, men er også god som tilbehør. Den er især god om sommeren til de varme dage og grillaftener.
Du kan tilføje ekstra protein som kikærter eller grillet tofu for at få en mere mættende ret.
Pasta salaten kan også varieres med forskellige grøntsager alt efter sæson, såsom artiskokker eller grillet squash.
Prøv også Burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner eller caprese pasta salat
Græsk pasta salat
4
personer20
minutesIngredienser
300 g pasta (penne, fusilli eller farfalle)
200 g fetaost, smuldret
1 agurk, skåret i halve skiver
250 g cherrytomater, halverede
1 rødløg, skåret i tynde skiver
100 g sorte oliven (gerne kalamata)
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
50 g soltørrede tomater, finthakket
1 spsk tørret oregano
Saften fra ½ citron
3 spsk olivenolie
1 tsk rødvinseddike
Salt og friskkværnet peber
Frisk persille til pynt
Vejledning
- Kog pastaen i rigeligt, saltet vand indtil den er al dente (typisk omkring 8-10 minutter). Hæld vandet fra, og skyl pastaen i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Lad pastaen dryppe godt af.
- Mens pastaen koger, forbereder du grøntsagerne. Skær agurken i halve skiver, halver cherrytomaterne, og skær rødløget i tynde skiver. Skær peberfrugten i små tern og hak de soltørrede tomater fint. Sæt det hele til side i en stor skål.
- I en lille skål blander du olivenolie, citronsaft, rødvinseddike og oregano. Smag til med salt og peber. Dressingen skal være frisk og let syrlig for at komplimentere de salte ingredienser som feta og oliven.
- Når pastaen er afkølet og drænet, hælder du den i skålen med grøntsagerne. Tilsæt de smuldrede fetaost, oliven og soltørrede tomater. Hæld dressingen over, og vend det hele sammen, så alle ingredienserne er godt blandet.
- Pynt salaten med friskhakket persille for ekstra farve og smag. Server straks eller stil den på køl, hvis den skal spises senere. Pasta salaten smager næsten endnu bedre, hvis den får lov at trække i køleskabet i en time eller to.