Burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner
Den her skønne burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner er perfekt til de varme sommerdage. Den består af cremet burrata, søde og saftige tomater, let bittert rucola, sprøde pinjekerner, god olivenolie og en syrlig balsamico-glaze.
Denne burrata salat er ideel som en forret eller en let hovedret, især i sommermånederne, når tomaterne er saftige og solmodne og rucolaen er frisk.
Er du vild med lækker sommersalat? Prøv også melonsalat med feta og mynte eller caprese salat med fersken.
Salat med burrata, tomat, rucola og pinjekerner
Antal
4
personerTid
10
minutesIngredienser
1 stor burrata-ost
150 g. solmodne cherrytomater (gerne forskellige farver for et smukt udtryk)
100 g frisk rucola
50 g pinjekerner
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk balsamico-glaze
Flagesalt efter smag
Friskkværnet sort peber
Vejledning
- Skyl tomaterne og skær dem i halve.
- Skyl rucolaen og lad den dryppe af eller brug en salatslynge for at fjerne overskydende vand.
- Rist pinjekernerne på en tør pande over medium varme, indtil de er gyldne og dufter nøddeagtigt. Hold øje med dem, så de ikke brænder på. Sæt dem til side for at køle af.
- Fordel rucolaen og tomaterne på et fad som en base. Kom burrata-osten på toppen.
- Dryp ekstra jomfruolivenolie og balsamico-glaze jævnt over salaten
- Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber efter smag.
- Drys de afkølede, ristede pinjekerner jævnt over salaten.
One Comment