Caprese salat med ferskner
Denne caprese salat med ferskner er bare så lækker, og perfekt til sommerens grillmad eller som en god frokost. Det er en lækker variation af den klassiske italienske caprese salat, som traditionelt består af tomater, mozzarella, basilikum og olivenolie.
Tilføjelsen af ferskner giver en skøn frisk og sød smag til salaten. Fersknerne tilføjer en naturlig sødme og saftighed, som komplementerer den cremede mozzarella, den aromatiske basilikum og de saftige tomater.
En hjemmelavet caprese salat med ferskner kræver kun få, men friske og kvalitets ingredienser:
- Modne ferskner, friske tomater, frisk mozzarella, friske basilikumblade, olivenolie, balsamico-glaze, flagesalt og friskkværnet sort peber.
Er du vild med lækker sommersalat? Prøv også melonsalat med feta og mynte eller fattoush – libanesisk brødsalat.
Caprese salat med ferskner
4
personer10
minutesIngredienser
3 modne ferskner, skåret i tynde skiver
150 g. modne cherrytomater, skåret i halve
250 g frisk mozzarella, skåret i skiver
En håndfuld friske basilikumblade
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk balsamico-glaze
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Vejledning
- Vask fersknerne og tomaterne. Skær fersknerne i tynde skiver, fjern stenene. Skær tomaterne i tynde skiver. Hvis du ikke benytter små mozzarella-kugler, skæres mozzarellaen i skiver af samme tykkelse som tomaterne og fersknerne.
- Arranger skiver af ferskner, tomater og mozzarella på et fad, så de overlapper hinanden en smule.
- Kom friske basilikumblade over salaten. Du kan enten lægge hele blade eller rive dem let i mindre stykker for at frigive mere aroma.
- Dryp ekstra jomfruolivenolie jævnt over salaten.
- Dryp balsamico-glaze over salaten for at tilføje en sød og syrlig kontrast, der komplementerer sødmen fra fersknerne og syrligheden fra tomaterne.
- Drys flagesalt og friskkværnet sort peber over salaten.
One Comment