Vegetariske rødbedebøffer
Vegetariske rødbedebøffer er bare så lækre, og et skønt alternativ til kød. De er samtidig lette at lave og mætter godt.
Rødbeder har en skøn jordagtig smag og god tekstur, og når de kombineres med krydderier, får de en super lækker smag. Derudover har de bare den skønneste farve, som pynter enhver ret.
Rødbedebøfferne kan spises i burgere og sandwiches, med fladbrød og hummus, med sprøde fritter eller til salater eller grøntsagsstænger.
Er du vild med vegetarisk mad? Prøv også vegetarisk svampelasagne eller chili sin carne
Vegetariske rødbedebøffer
4
personer30
minutesIngredienser
3 store rødbeder (ca. 400 g), skrællet og groftrevet
1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet vægt), skyllet og drænet
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 æg
100 g havregryn
2 spsk hakket frisk persille
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt spidskommen
Salt og friskkværnet sort peber
Olivenolie til stegning
Vejledning
- Skræl rødbederne og riv dem groft. Hak løg og hvidløg fint.
- Skyl kikærterne og dræn dem. Mos kikærterne med en gaffel i en skål indtil de er grove og let puréede.
- Tilsæt de revne rødbeder, hakket løg, hvidløg, havregryn, persille, timian og spidskommen. Rør godt rundt.
- Tilsæt ægget og rør, indtil alle ingredienserne er godt blandet. Krydr med salt og peber.
- Form blandingen til bøffer (ca. 8-10 cm i diameter). Du skulle kunne lave cirka 8 bøffer ud af blandingen.
- Varm en stor pande op på medium varme og tilsæt et par spiseskefulde olivenolie. Steg bøfferne i panden i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde på ydersiden og varme indeni.