Churros – sprøde spanskrør
Churros er en lækker og sød snack, der stammer fra Spanien og Latinamerika. De sprøde spanskrør er lange, sprøde, friturestegte dejstænger, der er dyppet i sukker eller drysset med flormelis. De kan serveres med adskillige forskellige dyppelser og glasurer, såsom flormelis, kanelsukker, chokoladesauce, saltkaramel, frugtpuré eller hindbærsyltetøj. Du kan også servere churros til is eller softice. Churros serveres også tit i tivoli og på julemarkeder, så det er en snack, som virkelig kan sparke julestemningen i gang.
De sprøde spanskrør er nemme at lave og kræver kun få ingredienser. Det er en perfekt snack til at nyde i selskab med familie og venner – især i juletiden. Prøv f.eks. at servere dine churros i et kræmmerhus. Det plejer at være et kæmpe hit her.
Dejen minder om en klassisk vandbakkelsesdej. Jeg tilføjer ofte lidt vaniljesukker og kanel, da jeg synes det smager rigtig lækkert og tilføjer lidt ekstra til julestemningen. Nogle gange tilføjer jeg også en smule kardemomme – det smager himmelsk. Vaniljesukker og kanel kan dog godt udelades, hvis du blot ønsker en almindelig churros dej.
Du bestemmer selv længden på dine spanskrør. Typisk er stængerne rimelig lange, men du kan sagtens korte dem lidt ned for at gøre dem til nogle mindre hapsere.
Når du laver churros skal du arbejde med brandvarm olie, så pas på her.
Opskriften giver ca. 35-40 spanskrør af alt efter hvor lange du laver dem, og hvor bred dit stjernetyl på sprøjteposen er.
Holdbarhed
De sprøde spanskrør smager allerbedst når de er friskbagte og lige kommer op fra ønskebrønden. Churros kan dog også godt fryses, og gemmes til en anden god gang. Så bliver resultatet bedst, hvis du straks fryser dem ned efter tilberedning. Når du skal have dine churros igen skal du tage dem op fra frost og bade dem i 5-7 minutter ved 200 grader.
Prøv at lave dine egne churros derhjemme og opdag, hvor nemt og lækkert det er!
Er du vild med søde sager? Prøv denne smovsede gulerodskage eller banankage
Churros – sprøde spanskrør
4
personer45
minutes45
minutesIngredienser
4 dl vand
50 g smør
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
350 g hvedemel
2 æg
1 l. olie til friturestegning
- Dyppelse og pynt
100 g. flormelis til pynt
100 g mørk chokolade, smeltet
Vejledning
- Find en lille gryde og tilsæt vand, smør, sukker, vanilje, kanel og salt og bring det i kog.
- Find en røreskål og tilsæt melet, og rør grydens indhold her i.
- Tilsæt også æggene til røreskålen. Rør godt indtil dejen er glat, blank og smidig. Hvis din dej er for fast, så tilsæt en spsk vand. Tilsæt kun en spsk vand ad gangen. Dejen skal kunne sprøjtes ud i en sprøjtepose, så den må heller ikke blive for flydende.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Varm olien op til ca. 175-180 grader i en tykbundet gryde. Benyt gerne et termometer, til at kontrollere temperaturen på din olie.
- Tag din sprøjtepose og sprøjt churros af ca. 12-15 cm direkte ned i gryden med din varme olie. Hav en saks ved siden af dig, så du let kan klippe churros stænglerne over. Du kan lave ca. 4-6 churros ad gangen. Lad dem ligge i frituren til de er gyldne og sprøde over det hele.
- Når dine churros er færdige, så tag dem op og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.
- Drys de varme churros med lidt flormelis og server dem med flydende chokolade.
3 Comments