huevos rancheros - mexicansk
| | | |

Huevos rancheros

Huevos rancheros er en mexikansk ret med en fed tomatsauce, grøntsager, bønner og porcherede æg. Den er virkelig mættende, og meget budgetvenlig. Traditionelt set, er den mexikanske ret en morgenmadsret. Jeg synes dog at retten er god alle døgnets 24 timer. Retten minder meget om den nordafrikanske shakshuka.

Begge retter består af en fed tomatsauce, hvor æggene tilberedes i. Og så er der benyttet masser af forskellige krydderier, som virkelig giver en god, intens smag. 

Huevos rancheros er kendt for at være særdeles velsmagende og mættende. Retten er både perfekt comfort food og let hverdagsmad. 

Der findes mange forskellige varianter af retten, men dette er den som jeg plejer at lave fyldt med peberfrugt, bønner og tomat og naturligvis med æg, som tilberedes i saucen til sidst. 

Jeg tilsætter typisk et æg per person, men du kan sagtens tilsætte flere. 

Jeg topper normalt retten af med lidt friske finthakkede koriander, revet cheddar ost og jalapenos. Derudover kan du også toppe med lidt creme fraiche og servere avocado til. 

Retten kan holde sig i 3 dage på køl med et låg over.

Er du glad for mexicansk mad? Prøv denne chili sin carne eller guacamole.

Huevos rancheros

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

35

minutes

Ingredienser

  • 1 stort løg, hakket

  • 1 rød peberfrugt, hakket

  • 1 grøn peberfrugt, hakket

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 2 dåser sorte bønner

  • 2 tsk spidskommen

  • 2 tsk stødt koriander

  • 0,5 tsk chilipulver 

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 4 æg

  • 50 g. cheddar ost 

  • Olie til stegning

  • Salt og peber til at smage til

  • Tilbehør
  • 8 tortilla pandekager eller en pose nachos

  • 2 avocadoer, skåret i skiver

  • 2 lime, skåret i skiver

  • 2 dl creme fraiche 

  • Friske koriander, finthakket

Vejledning

  • Hak løg og hvidløg og sauter sammen med krydderierne på en pande ved middelvarme til løgene er bløde og klare, og krydderierne dufter. 
  • Tilsæt hakkede tomater, rød peber og grøn peber. Læg låg på og lad retten simre i 15 minutter. 
  • Tilsæt de sorte bønner og lad retten simre i et par minutter. Smag til med chili, salt og peber.
  • Lav fire fordybninger i din sauce, og slå et æg ud i hver fordybning. Læg låg på igen, og lad æggene pochere i 6-8 minutter. Et par minutter inden æggene er helt færdige skal du drysse cheddar osten ud over retten, så den kan nå at smelte. 
  • Når æggehviden er fast er din ret færdig. Drys lidt ekstra cheddar, koriander, hakket jalapenos udover. 
  • Server eventuelt retten med nachos, tortilla,  avocado,lime og creme fraiche – velbekomme. 

Similar Posts

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *