karrysuppe
| | |

Cremet karrysuppe

Jeg elsker en god, cremet arrysuppe. Herhjemme er det en sikker vinder – og især om efteråret og vinteren, hvor den er god at lune sig på i det kolde vejr. Samtidig har karrysuppe en perfekt krydret spice, som bare er super lækker.

Her er en god basis opskrift på en klassisk cremet karryuppe, som også er let og hurtig at lave i en lidt hektisk og travl hverdag. Du kan sagtens spise suppen, som den er. Jeg serverer den typisk med ris til, så den mætter ekstra godt. Her kan du blot vælge den type ris, som du bedst kan lide. Desuden serverer jeg også typisk fladbrød eller naanbrød til, da det er rigtig lækkert at dyppe i den cremede karrysuppe.

Suppen er fryseegnet, så du kan sagtens lave en ekstra stor portion, som du kan fryse ned, og nemt tø op, når du igen har lyst til karrysuppe. Karrysuppen kan desuden holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder.

Cremet karrysuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

35

minutes

Ingredienser

  • 1,5 løg

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 4 cm ingefær

  • 3 spsk karry

  • 1,5 tsk spidskommen

  • 1,5 dåse kokosmællk

  • 1,5 dåse hakkede tomater

  • 1,5 spsk rørsukker

  • 3 dl vand

  • 1 bundt koriander

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv ingefæren.
  • Varm en gryde op og tilsæt lidt olie. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og sautér indtil løgene er bløde og klare.
  • Tilsæt karry og spidskommen, og rør godt rundt. Lad krydderierne stege i et par minutter til der dufter godt, krydret.
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, rørsukker, vand, salt og peber. Lad suppen simre i et par minutter.
  • Tilsæt hakket koriander og lad suppen simre i et par minutter til.
  • Server suppen med ris og et drys frisk koriander.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *