Borscht - rødbedesuppe
| | | |

Borscht – Østeuropæisk rødbedesuppe

Borscht er en klassisk rødbedesuppe, som er en særdeles anerkendt og populær spise i Østeuropa. Suppen er kendt for sin smukke røde farve og dybe smag.

Borscht er en smagfuld og sund suppe lavet af rødbeder, kål, kartofler, gulerødder, løg og hvidløg, og suppen er traditionelt kogt i oksekød eller svinekød bouillon. Nogle versioner af suppen kan også indeholde andre ingredienser såsom bønner, tomater eller andre grøntsager. 

Der findes mange forskellige versioner af borscht – ingredienserne varierer fra land til land og region til region. Fælles for dem er dog, at suppen er tung og mættende, og typisk bruges rodfrugter og kål. 

Borscht kan spises som en hovedret eller som en forret, og er normalt serveret med en skefuld af creme fraiche og en skive brød. Det er også godt at servere suppen varm om vinteren og kold om sommeren.

Elsker du suppe? Prøv også cremet blomkålssuppe eller spicy rød linsesuppe

Borscht – Østeuropæisk rødbedesuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • 4 store rødbeder, skrællet og hakket

  • 2 løg, hakket

  • 4 fed hvidløg, hakket

  • 2 gulerødder, skrællet og hakket

  • 4 kartofler, skrællet og hakket

  • 4 store blade af grønkål, hakket

  • 1 liter grøntsagsbouillon

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • Salt og friskkværnet peber 

  • Creme fraiche og dild til servering

Vejledning

  • Opvarm olien i en stor gryde og tilsæt løg og hvidløg. Steg i ca. 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.
  • Tilsæt rødbeder, gulerødder, kartofler og grønkål til gryden og kog i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt bouillon til gryden og kog i ca. 30-40 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  • Tilsæt æblecidereddike og krydderierne til suppen og rør godt.
  • Server suppen med en skefuld creme friache og dild.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *