Baked alaska
|

Baked Alaska – is med marengs

Baked alaska er en legendarisk dessert klassiker, som består af en cremet is, som bages i en luftig marengs, som får en sprød og karamelliseret overflade. 

Det giver en skøn kontrast mellem temperatur og tekstur. Derudover er desserten imponerende at se på, og vil med garanti imponere dine gæster. Den er perfekt til festlige højtider, så som nytår eller fødselsdage. 

Baked alaska er ofte kendt for, at være svær at lave.Men den hjemmelavede version af baked alaska kræver ikke nødvendigvis avanceret udstyr eller utallige ingredienser. De vigtigste komponenter inkluderer is, kagebund og marengs. Isen kan varieres efter smag og præference, men klassisk vaniljeis fungerer perfekt til denne opskrift. Marengsen fremstilles ved at piske æggehvider med sukker indtil de danner bløde toppe.

Er du på jagt efter en lækker dessert? Prøv også banoffee pie eller key lime pie

Baked Alaska – is med marengs

Antal

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

45

minutes

Ingredienser

  • 1 hel kagebund (køb færdig eller hjemmelavet)
  • 50 g smør

  • 110 g sukker

  • 25 g. bagekakao

  • 1 æg

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 dl mælk

  • 60 g. hvedemel

  • 1 liter is (køb færdig eller hjemmelavet)
  • Hjemmelavet vaniljeis

  • Marengs
  • 4 æggehvider

  • 200 g sukker

Vejledning

  • Kagebund
  • Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Bland de våde og de tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk til der ikke er nogle klumper i dejen. 
  • Kom dejen i en smurt springform på ca. Ø20. 
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 15-18 minutter ved 180 grader. 
  • Stik en tandstik i kagebunden, og tjek at der ikke er ubagt kagedej på, for at være sikker på, at den har fået nok. 
  • Lad bunden køle af efter bagning. 
  • Samling af Baked Alaska
  • Tag isen ud af fryseren og lad den blødgøre lidt, så den er nemmere at arbejde med.
  • Skær isen ud i stykker og placer den, så den passer til kagebunden. Den skal dække hele overfladen og have en jævn form.Der skal være en 1 cm kant fri for is rundt om hele kagebunden. Denne rand skal benyttes til at sprøjte marengs. 
  • Sæt hele konstruktionen tilbage i fryseren i mindst 1 time for at sikre, at isen er helt fast.
  • Forberedelse af Marengs
  • Forvarm ovnen til 220°C.
  • Pisk æggehviderne i en skål indtil de danner bløde toppe.
  • Tilsæt sukker gradvist, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er tyk og skinnende.
  • Bag din Baked Alaska
  • Tag Baked Alaska ud af fryseren og dæk den helt med marengs, sørg for at dække alle kanter for at forsegle isen godt. Brug en ske eller en paletkniv til at lave mønstre eller toppe på marengsen, hvis ønsket.
  • Sæt Baked Alaska i den forvarmede ovn og bag den i 4-5 minutter, eller indtil marengsen er gyldenbrun og sprød.
  • Tag Baked Alaska ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter, inden den skæres og serveres.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *