Bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter
| | |

Bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter

Bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter smager bare så lækkert. Retten er tilmed let at lave. 

Bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter kan spises som den er, men kan også nydes sammen med en salat, grillede grøntsager og brød. Prøv f.eks. at servere fattoush – libanesisk brødsalat og sprødt fladbrød til. 

Den søde kartoffel har en skøn sød og karamelliseret smag, mens guacamolen er fed, frisk og syrlig, og kikærterne sprøde og krydrede. Derudover topper jeg gerne med lidt ekstra, så som lime, koriander, rucola, hakkede jalapenos, hakkede soltørrede tomater og bønnespirer.

Prøv også hasselback kartoffel eller sød kartoffelmos

Bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter

Antal

4

personer
Tid

50

minutes

Ingredienser

  • 4 store søde kartofler

  • 2 modne avocadoer

  • 1 lime, saften

  • 1 lille rødløg, finthakket

  • 1-2 fed hvidløg, presset eller finthakket

  • 2 mellemstore tomater, hakket

  • 1 håndfuld frisk koriander, hakket

  • Salt og peber 

  • 1 dåse kikærter, drænet

  • 1 tsk paprika

  • 0,5 tsk chili

  • Olivenolie til pensling og stegning

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  • Vask de søde kartofler, og prik dem flere steder med en gaffel for at forhindre dem i at sprække under bagningen.
  • Pensl kartoflerne med lidt olivenolie og drys med en smule salt.
  • Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil de er møre.
  • Forbered guacamolen mens kartoflerne bager. Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene, og skrab avocadoens kød ud i en skål. Mos avocadoerne med en gaffel, indtil du opnår den ønskede konsistens – nogle foretrækker en helt glat guacamole, mens andre kan lide lidt mere tekstur.
  • Tilsæt limesaft, finthakket rødløg, presset hvidløg, hakkede tomater og frisk koriander til avocadoen. Smag guacamolen til med salt og peber, og juster eventuelt smagen med ekstra lime eller koriander.
  • Varm en pande op med olie ved medium varme. Kom kikærterne på, og krydr med salt, peber, paprika og chili.
  • Lad kikærterne stege i 5 minutter til de er gyldne og sprøde. Rør rundt undervejs.
  • Når de søde kartofler er færdigbagte, tages de ud af ovnen og skæres over på langs. Pas på, de vil være meget varme. Brug en gaffel til let at presse indersiden af kartoflerne, så der dannes små lommer, hvor guacamolen kan lægge sig.
  • Fordel guacamolen i hver sød kartoffel, og top med kikærter. 

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *