tacosuppe
| | |

Vegetarisk mexicansk tacosuppe

Jeg elsker det mexicanske køkken, og denne autentiske vegetariske tacosuppe er en af grundene. Det er en skøn suppe med masser af grøntsager, krydderier for en god spice og så er den dejlig mættende. 

Tacosuppe kan spises året rundt. Den er varm og krydret, og derfor ekstra god om efteråret og vinteren. Suppen kan spises for sig selv, eller serveres med sprøde tortilla chips.  

Denne suppe laves med en base af hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et udvalg af friske grøntsager som peberfrugter, løg og hvidløg. For at gøre den fyldigere tilsættes sorte bønner og majs, som også tilføjer protein og fiber, der gør suppen mættende. Krydderier som spidskommen, chili, paprika og oregano giver suppen dens karakteristiske smag, mens toppingen af avocado, tortilla chips, frisk koriander og en skvæt limejuice giver en lækker kontrast til den varme suppe.

Er du også vild med det mexicanske køkken? Prøv også sort bønne suppe eller vegetariske quesadillas med cheddar, peberfrugt og majs

Vegetarisk mexicansk tacosuppe

Antal

4

personer
Tid

30

minutes

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 løg, hakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 rød peberfrugt, hakket

  • 1 grøn peberfrugt, hakket

  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)

  • 1 dåse sorte bønner (400 g), drænet og skyllet

  • 1 dåse majs (200 g), drænet

  • 1 liter grøntsagsbouillon

  • 1 spsk spidskommen

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk chilipulver (justér efter smag)

  • 1 tsk tørret oregano

  • Salt og peber

  • Saften af 1 lime

  • Til servering
  • Tortilla chips og evt. creme fraiche, jalapenos, friske koriander og avocado i skiver

Vejledning

  • Varm olivenolien op i en gryde ved middel varme. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg det i 2-3 minutter indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt den hakkede røde og grønne peberfrugt til gryden, og steg i yderligere 5 minutter indtil peberfrugterne begynder at blive møre.
  • Hæld de hakkede tomater til gryden, og rør det hele godt sammen. Tilsæt grøntsagsbouillonen og bring det i kog.
  • Tilsæt spidskommen, paprika, chilipulver og oregano, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 20-25 minutter, så alle smagene kan blande sig.
  • Tilsæt sorte bønner og majs. Smag den til med mere krydderi om nødvendigt, og tilsæt saften af en lime for at tilføje friskhed og balance til de krydrede smage.
  • Server suppen varm med friske skiver af avocado, en håndfuld tortilla chips og drysset med frisk koriander. Du kan også tilføje en skefuld creme fraiche.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *